7. ledna 2016 • 15:06

Koho ještě loví Slavia? Šurala chce hned, na Šventa i počká

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už teď je fotbalová Slavie lídrem na zimním přestupovém trhu v Česku, přesto má zálusk na další posily. Klub jedná o příchodu dalších čtyř výrazných hráčů. „Sešívaní“ velmi touží po službách Josefa Šurala z Liberce a Dušana Šventa z Kolína nad Rýnem, stojí i o příchod Martina Zemana ze švýcarského Sionu. O možném příchodu Šurala se rozhodne pravděpodobně ještě dnes, Dušan Švento přijde buď nyní v zimě, nebo v létě po vypršení kontraktu v Německu. U Zemana jsou jednání podle slov klubového prezidenta Jiřího Šimáněho složitější.



Slavia do této chvíle podepsala šest hráčů, dohodnutá je i se zlínským útočníkem Lukášem Železníkem. Tím ale choutky klubu, který se chce vrátit mezi absolutní českou elitu, nekončí.

Slavia nejvíc cílí na Josefa Šurala . Liberecký záložník zvažuje čtyři varianty – zahraničí, Slavii, Spartu nebo setrvání na severu Čech. Během příštích několika dní se musí rozhodnout, jakou cestu zvolí.

„Chce hrát venku, to jeho priorita. V současně době ale nemá ze zahraničí tak exkluzivní nabídku. Zbývají mu dva kluby, myslím si, že půjde buď do Slavie, nebo Sparty,“ uvedl prezident Slavie Jiří Šimáně.

Už brzy bude jasné, jestli se přikloní ke slávistické nabídce. „Dnes proběhnou finální jednání. Pokud uspějeme, hráč Šural přijde do Slavie, pokud neuspěje, půjde jinam. Možná do Sparty, možná zůstane v Liberci. Udělali jsme všechno, víc jsme nemohli a ani nechtěli. Teď záleží na hráči,“ dodal k aktuálnímu horkému zboží na českém hráčském trhu.

Hušbauer: Rád hraju o první místo, Slavia mi to může nabídnout
Video se připravuje ...

Slavia má spadeno i na Dušana Šventa, který v klubu slavil dva mistrovské tituly a v sezoně 2009/2010 zamířil do zahraničí. Slovenský reprezentant aktuálně působí v bundesligovém Kolíně nad Rýnem, za půl roku mu tam končí smlouva. „Pokud se s ním nedohodneme v zimě, počítáme s ním v létě,“ upřesnil Šimáně.

„Mám radost, že se na seznamu objevil právě on. Je to pro Slavii ikonický hráč, mám ho hrozně rád, udělám maximum, aby k nám přišel. Budeme rádi, když u nás bude už na ligu startující 13. února,“ dodal Jaroslav Tvrdík, místopředseda dozorčí rady a zástupce čínského majitele klubu, firmy CEFC.

Třetím velkým jménem by mohl být Martin Zeman . Velmi talentovaný, zároveň i hráč s problematickou minulostí od aktuální sezony působí ve švýcarském Sionu, postupem podzimu ale vypadl ze sestavy. V české lize naposledy upoutal výtečnými výkony v Příbrami, v minulém ročníku patřil vůbec k nejlepším hráčům ligy.

„Je to výborný hráč, ale ta jednání jsou složitější. Zvažujeme u něj i jiné, než jen sportovní stránky,“ naznačil Šimáně, že si musí levonohého záložníka ještě pořádně „proklepnout“.

Slavia odhalila nové posily. Za rok chce bojovat o titul
Video se připravuje ...

Odchody ze Slavie. Hrubého chce Baník, pustíme Hrubeše, řekl Uhrin
Video se připravuje ...

Posila Slavie Barák: Chci ukázat, že patřím do lepších klubů
Video se připravuje ...

Kouč Slavie Dušan Uhrin s novou posilou Josefem Hušbauerem
Kouč Slavie Dušan Uhrin s novou posilou Josefem Hušbauerem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud