18. ledna 2016 • 14:15

Mahmutovič si zvyká na Olomouc: Odchod z Plzně není krok zpět

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský fotbalista Aidin Mahmutovič se dnes připojil k hráčům Sigmy Olomouc, kde bude na jaře hostovat z Plzně. Přesun z kádru ligového lídra do předposledního celku tabulky nebere jako krok zpět. Věří, že mu to pomůže se znovu rozehrát a vrátit se do Viktorie v lepší formě.



"Dojmy jsou dobré. Věděl jsem, že atmosféra v týmu je pohodová, kluci jsou také výborní. Byl to ode mě dobrý krok," řekl Mahmutovič . "Jako krok zpět to určitě neberu. V Plzni jsem góly dával, když jsem nastoupil, a odváděl jsem dobrou práci. Ale Míša Ďuriš měl výbornou formu, s tím jsem nemohl nic dělat," dodal.

Právě nečekaná gólová potence slovenského reprezentanta Ďuriše posadila Mahmutoviče jen na lavičku, a tak mu vedení Plzně umožnilo pravidelně hrávat jinde.

"Nebylo mi to nějak nařízeno. Mluvil jsem se sportovním ředitelem Plzně panem Šádkem o možnostech a on se mě ptal, zda bych chtěl do Olomouce, která má o mě eminentní zájem. A že by pro mě bylo dobré, abych co nejvíc hrál, což pro mě v Olomouci bude jednodušší než v Plzni. Budu makat, a i když vím, že ani tady nebudu mít základ nějak jistý, tak věřím, že mi to v kariéře pomůže," míní bosenský útočník.

Aidin Mahmutovič na tréninku v Olomouci, kde je na hostování z Viktorie Plzeň
Aidin Mahmutovič na tréninku v Olomouci, kde je na hostování z Viktorie Plzeň

O svém rozhodnutí diskutoval s jiným plzeňským hráčem Romanem Hubníkem, který v Sigmě hostoval na podzim. "Hubňa mi to doporučoval, radil mi, co a jak. Určitě mu ještě zavolám," připustil Mahmutovič. "Byly tam i nějaké jiné nabídky, ale rozhodl jsem se pro Sigmu a jsem rád, že tady můžu být," dodal.

Kvůli hostování přijde o boj o titul s Plzní. "Nedá se nic dělat, už jsem se rozhodl. Klukům budu určitě na dálku fandit. Myslím, že mančaft na to mají a zvládnou to. A na podzim třeba budu za ně zas hrát," řekl Mahmutovič.

Místo toho ho čeká boj o záchranu, který v české lize zatím zažil jen na jaře 2013 s Teplicemi. "To bude těžké, ale Olomouc má dobrý tým a nepatří na patnácté místo. Já se budu moc snažit, abych góly pomohl k co nejrychlejší záchraně," slíbil.

Věří, že do týmu také rychle zapadne. "Osobně sice kluky neznám, ale přeci jen kopu první ligu deset let, tak se známe ze zápasů. Tam nebude žádný problém," dodal Mahmutovič, který v Česku působí od roku 2007 a zatím nasbíral 183 ligových startů a 66 gólů.

Ligový podzim za 60 sekund: Sigma Olomouc
Video se připravuje ...

Jihlava - Plzeň: Gól Aidina Mahmutoviče na 2:4
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Limberský dal jesle a Mamhutovič gól na 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud