19. ledna 2016 • 04:55

SUPERpříprava: S Borussií mohla hrát Plzeň, Sparta nasadí Šurala

Autor: pod, kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Josef Šural bude mít ostrou premiéru za Spartu, zahraje si proti DortmunduJosef Šural bude mít ostrou premiéru za Spartu, zahraje si proti DortmunduFOTO: Koláž iSport.cz

    Velký zápas pro Spartu přichází! Že ještě neodstartovala jarní sezona? To vůbec nevadí, letenský tým totiž dnes vyzve v přípravném utkání slavnou Borussii Dortmund. Tento duel nabízí mnoho zajímavostí. Podívejte se na pět věcí, které jste o zápase i soupeři Sparty možná nevěděli.

  • Dortmund oslovil nejdřív Plzeň

    Poměrně pikantní detail. Borussia Dortmund si původně pro svoji generálku vybrala jiný český tým, oslovila Viktorii Plzeň. Ta ovšem odmítla, měla již v tomto termínu domluvené soustředění v Turecku.

    Proto německý celek oslovil Spartu a ta na nabídku kývla. „Je to pro nás test, který jsme nemohli odmítnout, byť to není optimální termín,“ prozradil trenér Zdeněk Ščasný.

    Zatímco Plzeň musela Dortmund odmítnout, Sparta na přípravný duel ráda kývla Zatímco Plzeň musela Dortmund odmítnout, Sparta na přípravný duel ráda kývlaFoto Koláž iSport.cz

  • Šuralova premiéra ve Spartě

    Z nuly na sto, takové zrychlení bude mít vstup Josefa Šurala do sparťanského angažmá. Pětadvacetiletý reprezentant poprvé oblékne rudý dres právě v přátelském utkání proti Borussii Dortmund.

    Šural nastoupí pravděpodobně na pozici pravého záložníka, za ním by měla v obraně hrát další zimní posila Ondřej Zahustel.

    Sparťan Šural: Risk před EURO? V Liberci jsem už zůstat nemohl
    Video se připravuje ...

  • Hraje se v Essenu

    Posvátný stadion Borussie Dortmund pro více než 80 tisíc diváků sparťané neokusí, přípravný duel se totiž hraje v Essenu.

    I v menším městě vzdáleném necelých 40 kilometrů od Dortmundu si ale fanoušci přijdou na své. Stadion Essen pojme 20 tisíc diváků.

    Stadion Essen pro 20 tisíc diváků Stadion Essen pro 20 tisíc divákůFoto stadion-essen.de

  • Sparta nic neplatí

    Nabídka na přípravný duel s Dortmundem byla pro Spartu velmi atraktivní a to nejen ze sportovního hlediska. Veškeré náklady na dopravu a ubytování totiž hradí agentura, Sparta navíc dostala možnost zobchodovat vysílací práva na přenos z utkání, a tak se domluvila s Českou televizí, která zápas nabídne. Podrobný ONLINE přenos ze zápasu pak můžete sledovat na portálu iSport.cz ZDE.

    Výprava Sparty letí běžnou linkou dnes ráno do Düsseldorfu, kde už na ni bude čekat klubový autobus, aby ji dopravil do Essenu. Po utkání bude následovat nocleh a návrat do Prahy je plánován na středu dopoledne tak, aby realizační tým a vybraní hráči stihli další přípravný zápas proti Trenčínu.

    Fotbalisté Sparty se na přípravný duel s Dortmundem hodně těší Fotbalisté Sparty se na přípravný duel s Dortmundem hodně těšíFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Dortmund mění styl

    Pod trenérem Thomasem Tuchelem, který se Dortmundu ujal od této sezony po populárním Jürgenu Kloppovi, se Borussia orientuje na vysoké držení míče (na podzim průměrně 60% času), chce mít hru pod kontrolou. Na tomto aspektu během krátké zimní pauzy Dortmundští ještě více zapracovali.

    Inspirací pro Tuchela je současný kouč Bayernu Pep Guardiola, jenž mu imponoval už během angažmá v Barceloně. Dortmund předvádí nyní také úspornější fotbal, hráči nenaběhají tolik kilometrů jako pod Kloppem.

    Hvězda Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang je velkým postrachem pro každou obranu Hvězda Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang je velkým postrachem pro každou obranuFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud