21. ledna 2016 • 11:13

Pulkrab hrál poprvé za Liberec. Musí se zlepšit, říká Trpišovský

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě premiéry během osmi dnů si odškrtnul osmnáctiletý útočník Sparty Matěj Pulkrab. Předminulou středu si poprvé zahrál za áčko Letenských s Ústím nad Labem (7:1), včera se ve druhém poločase představil v libereckém dresu v přípravném duelu proti Táborsku (3:3).



„Jsem rád, že jsem dostal šanci si zahrát, ale určitě to z mé strany nebylo ideální. Ještě nejsem s kluky sehraný, mám za sebou teprve dva tréninky,“ uvedl Matěj Pulkrab po prvním startu za Liberec, ke kterému se připojil v pondělí. Zatím na zkoušku. Bude-li mít jeho anabáze u Nisy delší trvání, o tom se rozhodne v následujících dnech.

„Aby nám pomohl už na jaře, určitě musí předvést lepší výkon. První a druhý poločas byl nebetyčný rozdíl a on se s tím trochu svezl, chyběla mu kvalitní podpora týmu. Ovšem určitě musí zlepšit pohyb,“ přiznal kouč Slovanu Jindřich Trpišovský. „Musí být mnohem více v nabídce a více odskakovat do meziprostorů a rozebíhat obranu. Jeho výkon byl hodně statický, i když tam měl dva tři zajímavé momenty,“ dodal.

Jeden v 61. minutě, kdy proti druholigovému celku vybojoval pokutový kop. Jeho zahrání přenechal Michaelu Rabušici, jenž trefil pouze břevno. „Měl jsem k Rambovi respekt. Věděl jsem, že v prvním zápase dal, tak jsem mu ji jako staršímu a zkušenějšímu přenechal,“ uculil se sparťanský odchovanec.

VIDEO | Sestřih zápasu Liberec - Táborsko 3:3

Začal na hrotu, pak se přesunul pod něj. „Mé ideální místo je na hrotu, protože za devět let jsem nikde jinde nebyl. Ale když jsem hrál před týdnem za Spartu, také jsem hrál na podhrotu. Je to něco úplně jiného, ale snažím se, abych to zvládal i tam,“ pověděl s kapitánskou páskou na ruce, aby mohl přispět do klubové kasy. „Ještě nevím kolik, ale jestli tady zůstanu, tak to asi něco stát bude. I proto jsem možná nešel kopat tu penaltu, ještě nemám tolik peněz,“ smál se.

Jaká je tedy jeho momentální situace? „Jsme domluvení tak, že to bude záviset na tom, jestli bych byl schopný pomoci Liberci už nyní na jaře. Kdyby ne, šel bych asi na hostování někam do druhé ligy. Musím ukázat, že bych byl platný už pro jaro. Věřím si, ale je to těžké. Budu dělat vše pro to, aby se mi to splnilo. Zahrát si ligu je můj velký sen,“ uzavřel Pulkrab. Další šanci ukázat své kvality bude mít v sobotu v Nymburku proti Slovanu Bratislava.

VIDEO | Pulkrabova premiéra za Spartu proti Ústí

Liberec-Táborsko 3:3

Branky: 9. Vůch, 20. Marek, 90. Hrdina -21. Sladký, 66. Kočí, 70. Valovčan

Liberec: Koubek (46. Hladký) - Coufal (46. Bartošák), Švejdík (62. Šustr), Pokorný (46. Hovorka), Ljulka - Bláha, Sýkora (46. Soungole) - Delarge (46. Jefremov), Marek (46. Pulkrab), Vůch (46. Hrdina) - Bakoš (46. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Fotbalové přestupy ONLINE: Sledujte, které hvězdy změní dres >>

Ligový podzim za 60 sekund: FC Slovan Liberec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud