22. ledna 2016 • 17:32

Vošahlík šanci ve Slavii nedostane, kdo další neletí do Španělska?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia před víkendovým odletem na soustředění do Španělska zúžila kádr o tři hráče. Ofenzivní záložník Jan Vošahlík má svolení najít si nové angažmá, mladík Daniel Souček se vrátil k juniorce a obránci Marku Kodrovi hledá klub hostování. Na herní kemp odcestuje 26 slávistů.



Vošahlík se po podzimu vrátil do Slavie z ročního hostování v Kazachstánu, ale ve velké konkurenci posíleného týmu se neprosadil. "Může si hledat nové angažmá," řekl dnes novinářům trenér Dušan Uhrin mladší .

Po vítězství 5:1 nad Vyšehradem v posledním přípravném duelu před odjezdem do Španělskem Slavia vyřadila z aktuálního kádru i mladíky Kodra s Danielem Součkem. "Dana Součka jsme poslali do juniorky a Marku Kodrovi hledáme hostování, aby hrál aspoň druhou ligu," podotkl Uhrin.

Za posilou Slavie přijela slovenská reportérka. Co říká na českou ligu?
Video se připravuje ...

Naopak další mladíci obránce Libor Holík a útočník Jan Kuchta si vybojovali možnost odjet s týmem do Španělska. V kádru pro herní kemp nechybí všech osm zimních posil Slavie.

Červenobílí sehrají na jihu Evropy čtyři přípravná utkání, v nichž budou ladit formu a sestavu pro start jarní ligové sezony. Do soustředění vstoupí 27. ledna duelem s osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev, poté je čeká souboj s vicemistrem korejské ligy Samsungem Suwon.

V dalším zápase 1. února změří síly s polským šampionem Poznaní a kemp uzavřou 5. února s ruským Krasnodarem, který se o třináct dní později představí na Spartě v úvodním duelu jarní části Evropské ligy.

"Už se těšíme do tepla. Budeme hrát proti silným soupeřům, tak určitě uvidíme, kde máme slabiny. To musíme zlepšit," uvedl Uhrin.

Sledujte fotbalové přestupy v Synot lize i v zahraničí ONLINE ZDE »

Kádr Slavie pro soustředění ve Španělsku:
Brankáři: Martin Berkovec , Jiří Pavlenka, Josef Řehák.

Obránci: Jan Mikula, Jan Bořil, Libor Holík, Michal Frydrych, Simon Deli, Jiří Bílek, Martin Latka , Tomáš Jablonský.

Záložníci: Miljan Vukadinovič, Jaroslav Mihalík, Tomáš Souček, Karel Piták , Josef Hušbauer , Levan Kenija, Milan Černý, Jan Štohanzl, Antonín Barák, Jaromír Zmrhal.

Útočníci: Muris Mešanovič, Lukáš Železník, Milan Škoda , Jan Kuchta, Zdeněk Linhart.

První prohra v přípravě, Slavia padla s Ústím nad Labem 0:2
Video se připravuje ...

Ligový podzim za 60 sekund: SK Slavia Praha
Video se připravuje ...

Muris Mešanovič se snaží překonat ústeckého brankáře Zdeňka Zachardu
Muris Mešanovič se snaží překonat ústeckého brankáře Zdeňka Zachardu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud