23. ledna 2016 • 13:32

Breznaník do Dukly? Ve Spartě bere moc, musí slevit, zní z Julisky

Autor: sh, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě už ho nechtějí, Dukla by ho brala. Slovenský záložník Michal Breznaník dostal od sparťanského vedení svolení, aby si hledal angažmá jinde. Zájem o něj mají na Julisce, ale vadí jim výše hráčova platu. Takže jednání pokračují.



Slovenský záložník Michal Breznaník opouští kádr Sparty Praha, ale v české metropoli by mohl zůstat, jen by se přesunul na Julisku, kde by oblékl dres Dukly Praha. První jednání už proběhla, možná nezdolatelnou překážkou je ovšem výše jeho platu, který se podle odborného odhadu pohybuje mezi 150-200 tisíci korunami. Kdyby Duklu posílil, mohl nejspíš do zahraničí zamířit Jakub Mareš.

Breznaník odehrál za Spartu ještě poločas prvního přípravného zápasu proti Ústí nad Labem, v němž se na výhře 7:1 podílel dvěma góly, ale do Essenu na zápas s Dortmundem už necestoval. Den nato po utkání s Trenčínem kouč Zdeněk Ščasný oznámil, že už s ním nepočítá a dal mu svolení hledat si nové angažmá.

Jedním z uchazečů o jeho služby je Dukla. „Přiznávám, že první kroky k jeho získání proběhly, ale jednání zdaleka není tak jednoznačné, abychom mohli potvrdit, že Breznaník bude na jaře hrát za Duklu,“ sdělil ředitel klubu Michal Šrámek.

Podle informací Sportu je největší překážkou přestupu vysoká mzda. Ve Spartě mají hráči mnohem velkorysejší platové podmínky, než si může dovolit Dukla, a aby jednání dále probíhala, musely by ustoupit z původních představ všechny strany včetně slovenského legionáře.

Pakliže by k dohodě nakonec došlo a Breznaník přešel do Dukly, otevřela by se příležitost pro Jakuba Mareše najít si nové angažmá, s největší pravděpodobností v cizině.

„Dostali jsme od vedení Dukly svolení, abychom začali hledat Marešovi, nejlépe v zahraničí, nového zaměstnavatele,“ potvrzuje hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports. „Potřebuje změnu prostředí, rýsují se určité možnosti v polské lize,“ upřesňuje. Podle informací deníku Sport má o vicemistra světa do dvaceti let z roku 2007 veliký zájem Zaglebie Lubin.

Sedmý tým Ekstraklasy, polské nejvyšší soutěže, po podzimní sezoně, projevuje o české fotbalisty zvýšený zájem. Zaujal ho rovněž záložník Egon Vůch při přípravném střetnutí s Libercem, který ho nakonec získal na půlroční hostování s opcí. V Lubinu byl na zkoušce také Jiří Kladrubský, ale smlouvu nedostal.

Michal Breznaník se ukázal v tričku, na kterém je zachyceno řádění fanoušků Sparty v Bratislavě. Přehnal to?
Michal Breznaník se ukázal v tričku, na kterém je zachyceno řádění fanoušků Sparty v Bratislavě. Přehnal to?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud