23. ledna 2016 • 14:14

Zlín na cestě do finále Tipsport ligy zničil Boleslav, slaví i Bohemians

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína si zahrají o vítězství v Tipsport lize. V sobotním semifinále totiž zvítězili v Praze na Vyšehradě nad Mladou Boleslaví vysoko 6:2. O výhře rozhodli ve druhé půli, kdy Středočechům nasypali čtyři branky. Ve finále se v neděli utkají s Bohemians 1905, kteří vyhráli nad Olomoucí 4:2.



Final Four na Vyšehradě zkomplikovala nepřízeň počasí. Umělou trávu zasypal sníh a kvůli jeho odklízení se začalo hrát s hodinovým zpožděním.

"Kluci jsou profíci a musí být k dispozici 24 hodin jako my trenéři, takže žádná komplikace. My jsme kluci odolní, u nás bývá sněhu i víc. Takže žádná překážka," řekl novinářům zlínský trenér Bohumil Páník.

Ligový nováček využil toho, že Mladá Boleslav nasadila převážně juniory, protože A-tým odcestoval na soustředění do Rakouska. Zlín tak od začátku diktoval tempo, ale o vysokém vítězství rozhodl čtyřmi góly až po poločase. Hned v prvním zápase za Fastav se prosadil senegalský útočník Dame Diop, který je v klubu na testech z pražské Slavie.

"Museli jsme přizpůsobit hru terénu, což se nám povedlo a dali jsme i góly. Zítra to bude zase jiný fotbal na snad lepším terénu. S Olomoucí jsme už hráli, už se známe, takže bychom si rádi zahráli i s Bohemkou," dodal Páník.

Olomouc s většinou hráčů z druholigového B-týmu se dostala do vedení v 36. minutě po zásahu Chorého. Do přestávky odpověděl Jirásek, ale šest minut po změně stran vrátil Sigmě vedení opět Chorý. Nejlepší pasáž "Klokanů" v 77. minutě odstartoval vyrovnávací brankou Šmíd, na kterého bleskově navázali Hubínek a Schick.

Fotbalisté Trenčína si po výhře nad Spartou 4:3 připsali v přípravě i další vítězství nad účastníkem české nejvyšší soutěže. Tentokrát zdolali Slovácko 1:0. Lépe si vedla Sigma Olomouc, která vyhrála nad slovenským Spartakem Trnava stejným rozdílem.

Přikryl a Skácel pálili za Boleslav v Rakousku

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili soustředění v Rakousku výhrou 2:1 nad druholigovým Lieferingem. Za středočeský tým se v Salcburku trefili zimní posila ze Sparty Tomáš Přikryl a zkušený Rudolf Skácel.

Přikryl otevřel skóre v 17. minutě, Skácel přidal druhou branku krátce po změně stran. Za Liefering už jen v závěru snížil Dwamena. Boleslav ještě v úterý čeká třetiligový celek Vorwärst Steyr. Vyvrcholením soustředění pro svěřence Karla Jarolíma bude páteční souboj s úřadujícím rakouským mistrem Salcburkem.

Teplice na závěr soustředění v chorvatském Medulinu porazily Zaprešič na penalty 5:4, v normální hrací době skončilo utkání 2:2 po gólech Dresslera a Kukece. Severočeši obsadili na Arena Cupu páté místo.

Příbram zvítězila na půdě třetiligového Písku hladce 4:0. Hned v první minutě se prosadil lotyšský reprezentant Šabala, který čeká, zda se středočeskému klubu povede domluvit s Bruggami na jeho hostování. Další zásahy přidali testovaný obránce Liberce Mudra a Dosoudil s Volfem.

Olomouc vyhrála na půdě Trnavy 1:0 brankou střídajícího Moulise ze 77. minuty. Ani ve druhém duelu za Sigmu se neprosadil útočník Mahmutovič. Bosňan hostující z Plzně v první půli neproměnil penaltu. Na Slovensku neuspělo Slovácko, které podlehlo 0:1 Trenčínu.

Fotbalová Tipsport liga (hřiště Vyšehrad):

Semifinále:
Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 6:2 (2:1)
Branky: 17. Diop, 43. Malý, 55. Jordan, 60. Holík, 77. Fantiš, 79. Š. Červenka - 36. a 72. Takács.
Sestavy:
Zlín: I. poločas: S. Dostál - Pazdera, Malý, Hájek, Benčík - V. Vukadinovič, Janíček, Masař, Bartolomeu - Diop, Poznar. II. poločas: Holý - Kopečný, Jugas, Hubáček, Matějov - Fantiš, Motal, Holík, Koreš - Jordan, Š. Červenka. Trenér: Páník.
M. Boleslav: Veselovský - Glöckner (65. Vodháněl), Křapka, Vraštil, Mendy (46. Lacek, 75. Dratva) - Takács, Kateřiňák (46. Houžvička) - Malpon, Albina (65. Lukeš), Ladra - Kozma (46. Bečirevič). Trenér: Pechanec.

Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 4:2 (1:1)
Branky: 42. Jirásek, 77. Šmíd, 81. Hubínek, 82. Schick - 36. a 51. Chorý.

Sestavy:
Bohemians: I. poločas: Zlámal - Hašek, Krch, Gajič, Švec - Jindřišek - Acosta, Jirásek, Blecha, Mosquera - Čížek. II. poločas: Zlámal - Čögley, Šmíd, Gajič, Havel - Jindřišek - Bartek, Hubínek, Lulič, Schick - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Olomouc: Spurný - Texl, O. Ševčík (81. Seibert), Štěrba (46. Krayzel), Jemelka (46. Svozil) - Hladík (46. A. Ševčík), Kalvach (89. Látal), Habusta, P. Ševčík (46. Yunis), Buchvaldek (46. Hýbl) - Chorý (78. Schmidt). Trenér: Chromý.

Přípravná fotbalová utkání:

AS Trenčín - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 9. Guba.

Sestava Slovácka: Heča - Chýla (60. Šimko), T. Rada (46. Hofmann), Břečka (46. Košút), Kuncl (60. Reinberk) - Biolek, Havlík, Šumulikoski (60. Sadílek), Daníček, Civič (46. Kerbr) - Diviš (60. Koné). Trenér: Habanec.

Turnaj v Chorvatsku (o 5. místo na Arena Cupu):
FK Teplice - Inter Zaprešič 2:2 (1:0), pen. 5:4
Branky Teplic: 19. Dressler, 55. Kukec, rozhodující penalta Táborský.

Sestava Teplic: Chudý - Hora (46. Vondrášek), Jeřábek (60. Breite), Dimitrovski (46. Hošek), Krob - Ljevakovič - Dressler (46. Fillo), Kodeš (60. Lüftner), Vachoušek (46. Táborský), Kukec (60. Gregáň) - Vaněček (46. Kapolongo). Trenér: Vavruška.

Spartak Trnava - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Branka: 77. Moulis.

Sestava Olomouce: M. Buchta - Zahradníček (60. Hála), Rode, Radakovič, Vepřek (60. Falta) - Petr (60. Štěpán), Houska, Šindelář, Navrátil (60. Moulis) - Malec (60. Ordoš), Mahmutovič. Trenér: Jílek.

FK Mladá Boleslav - FC Liefering 2:1 (1:0)
Branky: 17. Přikryl, 49. Skácel - 83. Dwamena.

Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Čmovš, Pauschek - Ščuk, Čermák - Skalák, Chramosta, Přikryl - Baroš. II. poločas: Šeda - Pauschek, Kúdela, Polom, Fleišman - J. Rada, Čermák - Skácel, Magera, Přikryl - Klobása. Trenér: Jarolím.

Matúš Bero z Trenčína v souboji s obráncem Sparty Costou. Slovenský celek vyhrál 4:3. V sobotu v přípravě Trenčín vyhrál nad Slováckem 1:0.
Matúš Bero z Trenčína v souboji s obráncem Sparty Costou. Slovenský celek vyhrál 4:3. V sobotu v přípravě Trenčín vyhrál nad Slováckem 1:0.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud