26. ledna 2016 • 17:55

Dovalil odletí do Emirátů. Post manažera nabídne Slavia i Pitákovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii s největší pravděpodobností opustí šéf skautingu Jakub Dovalil. Bývalý kouč české jednadvacítky začátkem února odletí do Spojených arabských emirátů, kde by měl trénovat reprezentaci do dvaceti let. Jeho odchod, o kterém informoval na začátku ledna deník Sport, potvrdil na Twitteru Jaroslav Tvrdík. Sám kouč ovšem říká, že ho na místě ještě čekají jednání.



Dovalil skončil u "lvíčat" na konci loňského června po vypršení smlouvy. Jednačtyřicetiletý kouč se s týmem rozloučil na domácím mistrovství Evropy, kde jeho svěřenci vypadli v základní skupině.

V říjnu se Dovalil po třinácti letech vrátil do Slavie a stal se jednou z nových tváří vršovického klubu po příchodu nových majitelů čínské společnosti CEFC a miliardáře Jiřího Šimáněho. Bývalý asistent Michala Bílka u národního A-týmu ale v nové roli zřejmě nevydrží moc dlouho.

"Odchází. Je mi to líto, ale přeju mu to. Jako hledáme hráče, budeme i dále hledat posílení týmu sportovního zázemí," potvrdil na twitteru místopředseda dozorčí rady Slavie Jaroslav Tvrdík.

Piták jako manažer?

Sám Dovalil ale pro iSport.cz uvedl, že jeho odchod ještě není definitivní. "Všechno je v jednání a musí se to doladit," prohlásil kouč s tím, že na začátku února má v Emirátech schůzku.

Opouštět Slavii se mu ale úplně nechtělo. „Rozjelo se to v ní výborným směrem a trochu se v tom plácám,“ řekl před časem pro iSport.cz. Situaci probíral i s ředitelem Davidem Trundou a prezidentem Jiřím Šimáněm. „Řekli mi, že chápou, jaká je to pro mě šance a nebudou mi bránit. A že se potom můžu vrátit,“ potěšil ho přístup šéfů.

Jaroslav Tvrdík na sociální síti také prozradil, kdo by mohl výhledově sportovní úsek vedení Slavie doplnit. "Ano, to je směr našeho uvažovaní," odepsal fanouškovi, který navrhoval jméno Karla Pitáka . "Po ukončení hráčské kariéry dostane nabídku manažerské práce v klubu," ujistil Tvrdík.

Hrubý: Ve Slavii je to jak v Realu Madrid. V Baníku chci být lídr
Video se připravuje ...

Ligový podzim za 60 sekund: SK Slavia Praha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud