Jan Vacek
27. ledna 2016 • 20:20

Divoká příprava Sparty: Rumuni řvali a padali, nadávali i Brabcovi

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Bylo to standardní přípravný zápas, pro Spartu i CS Pandurii jeden z mnoha. Nešlo o nic převratného, chtělo by se říct. Vykládejte to ale hráčům rumunského celku. Ti se vztekali při každém verdiktu rozhodčích, který nešel na jejich stranu, výsledkem byla pořádně vyhecovaná podívaná. „Takové zápasy v přípravě bývají,“ hodnotil s nadhledem stoper Jakub Brabec po remíze 1:1.



Letenský celek vyměnil domácí přípravu za zahraniční, nehostinný Strahov nechal za zády a přesunul se do slunečného Španělska. A hned v prvním přípravném utkání si mohl naplno užívat skvělých podmínek.

Nakrátko zastřižený pažit bez jediného kazu, do modra vymydlená obloha. Kolem malebného hřiště stromy a zeleň, na teploměru sympatických 17 stupňů. Za takové scenerie nastupovala Sparta do utkání proti CS Pandurii. „Počasí je krásné, moc si to tady užíváme. Kvůli takovým podmínkám jsme tady,“ pochvaloval si Jakub Brabec.

Rumuni řvali, křičeli a padali

Samotný zápas už taková selanka nebyl. Samozřejmě, šlo o přípravu. Hráči rumunského celku ale působili od úvodních minut hodně přemotivovaně. Vztekali se na hlavního i čárové rozhodčí, komentovali každé jejich rozhodnutí. „Rumuni řvali, křičeli, padali. Už deset minut před koncem chtěli konec,“ podivoval se hlavní trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Nejpilnějším kverulantem byl útočník Wellington. Několikrát se vztekle obořil na rozhodčího, když měl pocit, že proti němu měl být pískán nedovolený zákrok. Ve druhém poločase se pak dostal do slovní roztržky s Brabcem.

Útočník Wellington z CS Pandurii se chystá k penaltě proti brankáři Sparty Miroslavu Millerovi
Útočník Wellington z CS Pandurii se chystá k penaltě proti brankáři Sparty Miroslavu Millerovi

„Snažil se mě oběhnout a jít do gólmana, já mu dal tělo, ale kontakt nebyl tak velký, aby musel hned padat. Tak jsem mu jenom vysvětloval, že neváží deset kilo. A to se mu moc nelíbilo,“ usmál se sparťanský zadák, jenž patřil k nejlepším hráčům Sparty na hřišti.

V samotném závěru pak došlo k další hromadné strkanici, do které se připletl i záložník Marek Matějovský, to už se ale po celý zápas hlučná lavička Rumunů snažila emoce krotit. V tu chvíli už bylo zřejmé, že duel skončí smírem 1:1.

Důležitější než výsledek byla pro Spartu předváděná hra. A ta snesla solidní měřítko. S výjimkou úvodních 15 minut, kdy se Pražané pomaleji rozjížděli a z pokutového kopu po faulu Ondřeje Mazucha inkasovali.

„Až na ten úvod jsem byl spokojený hodně. Ve druhé půli už to byla hra na jednu branku, vypracovali jsme si šance, tlak byl velký. V zakončení jsme to ale měli řešit lépe,“ shrnul trenér Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud