29. ledna 2016 • 19:15

Kováč oznámil KONEC. Ve Spartě přejde po sezoně na jinou funkci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista pražské Sparty Radoslav Kováč po sezoně ukončí profesionální kariéru. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant to prohlásil v rozhovoru pro klubovou televizi s tím, že i poté zůstane na Letné. Neřekl ale, v jaké funkci to bude.



"Jsem tady jakoby pátý stoper a vím, jak ta moje situace je. V létě na 99,9 procent, spíš na 100 procent skončím s kariérou, takže mám na to tři měsíce. Jsem rád, že můžu zase začít trénovat s kluky a užiju si tři měsíce radosti," uvedl Kováč , který se na soustředění Sparty ve Španělsku vrací do herního rytmu po zranění achillovky.

"Stalo se mi to v létě minulého roku. Je to pro mě složité, absentoval jsem dlouhou dobu. Teď jsem do toho najel v podstatě z první, takže je to náročné. Ale jsem rád, že jsem zpátky mezi kluky," podotkl Kováč.

Naznačil, že nepočítá s tím, že na jaře bude příliš hrát. "Jsem tu spíš pro kluky, abych jim pomohl, poradil, když se někdo na něco zeptá, dělal jim sparingpartnera. Trenérovi se snažím hodně pomáhat v kabině," řekl bývalý hráč Olomouce, Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje a Liberce.

Po letním konci kariéry plánuje zůstat na Letné. "Jsme domluveni s panem (majitelem Danielem) Křetínským na nějaké věci, kterou bych nechtěl vyloženě komentovat. Počkejme, až skončím," dodal třicetinásobný reprezentant, který má na kontě v české lize 230 zápasů a sedm branek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud