31. ledna 2016 • 22:10

Plzeň ztratila výhru nad Legií v závěru, Sparta padla s Dněprem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali s druhým týmem polské ligy Legií Varšava 2:2. Plzeňští přišli o výhru dvě minuty před koncem utkání. Sparta v přípravě už počtvrté za sebou nepoznala radost z vítězství, na soustředění ve Španělsku prohrála 0:1 s Dněpropetrovskem. Triumf loňského finalisty Evropské ligy zařídil čtvrt hodiny před koncem Roman Zozulja.



Utkání mezi Plzní a Varšavou se dlouho odehrávalo hlavně mezi oběma vápny, ale pak byla nebezpečnější Viktoria. Po Hubníkově hlavičce však obránci polského celku zachránili situaci na brankové čáře, chvíli nato Kovařík napálil břevno. Krátce po změně stran už ale šla Plzeň do vedení, když Ďuriš tečoval míč na branku a Kopic byl na brankové čáře u míče dříve než obránce a brankář.

Pojistka však nepřicházela a deset minut před koncem přišla chyba. Plzeň nechala před svým vápnem hodně prostoru, Vaněk nezachytil náběh Boryšjuka a ten střelou po zemi srovnal.

Plzeň měla rychlou odpověď. Kovařík se uvolnil na hranici pokutového území a nezvykle pravačkou poslal technickou střelou Viktorii znovu do vedení. Ani to ale na výhru nestačilo, jelikož v poslední minutě Legia soupeře zatlačila a Prijovič zařídil hlavou dělbu bodů.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Přípravné fotbalové utkání na Maltě:

Viktoria Plzeň - Legia Varšava 2:2 (0:0)

Branka: 55. Kopic, 85. Kovařík - 81. Boryšjuk, 90. Prijovič.

Sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Hejda (46. Baránek), Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský (60. Vaněk) - Kopic (60. Petržela), Ďuriš (60. Kolář), Kovařík - Holenda (70. Krmenčík). Trenér: K. Krejčí.

Sparta čeká 4 zápasy na výhru

Sparta v přípravě především hledá optimální sestavu a trenér Zdeněk Ščasný tak znovu zkusil jiné varianty. Costu, který na podzim nastupoval na stoperu, posunul na levého beka, ale jeho spolupráce s Mariem Holkem příliš nefungovala a z jejich prostoru byl Dněpropetrovsk nejnebezpečnější.

Pražany držel brankář David Bičík, ovšem v 74. minutě neměl šanci, když střelu z dálky obrana srazila jen k Zozuljovi a pro něj už nebyl problém zamířit do odkryté branky.

Sparťané, kterým chyběl kapitán David Lafata, se sice snažili o vyrovnání, ale českého gólmana Jana Laštůvku v brance ukrajinského celku se jim překonat nedařilo. A když v poslední minutě míč do branky přece jen dotlačili, sudí gól na pokyn pomezního neuznal zřejmě kvůli útočnému faulu Costy.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Sparta Praha - Dněpropetrovsk 0:1 (0:0)

Branka: 74. Zozulja.

Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Konaté (67. Juliš), Vácha (46. Mareček), Frýdek (67. Jiráček), Dočkal, Šural (46. Krejčí) - Juliš (46. Fatai). Trenér: Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud