4. února 2016 • 11:49

Uzdravený Řezník je zpátky! Téměř po roce znovu hrál za Plzeň

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen středeční vítězství v přípravném utkání nad Stabaekem, ale především návrat známé tváře mohl potěšit fanoušky i vedení Viktorie Plzeň. Do západočeského dresu se téměř po roce znovu oblékl obránce Radim Řezník. Zkušený zadák hrál poprvé od poloviny loňského února, kdy si vážně poranil koleno.



Je to téměř přesně rok, kdy se Radim Řezník v přípravě na jarní část sezony vážně zranil. V jednom z přípravných duelů mu vypovědělo službu koleno, verdikt lékařů byl nemilosrdný. Přetržený přední křížový vaz a pauza na několik měsíců. Rodák z Českého Těšína vynechal celé jaro, nezasáhl ani do podzimních bojů.

Koncem roku už začal s mužstvem trénovat naplno, v lednu ho však přibrzdila nemoc. Ta zasáhla i jeho koleno, které začalo zase natékat. V Plzni zavládl strach, Řezník musel v cestě za návratem zpomalit. „Nechceme nic uspěchat, Radimovi dáme čas,“ ujišťoval hlavní trenér Karel Krejčí.

Řezník nezasáhl do žádného z přípravných duelů na kondičním soustředění v Turecku, nehrál ani v prvních dvou utkáních po přesunu na Maltu. Naskočil až ve středu proti Stabaeku. V závěru, na patnáct minut. Aby vyzkoušel, jak se operované koleno zachová.

„S Radimem komunikuji pravidelně a dohodli jsme se, že by mohl patnáct minut odehrát. Čekal jsem pouze, s jakou hrou soupeř vyrukuje, protože bych Radima nerad hnal do hodně vyhecovaného nebo zbytečně tvrdého zápasu. Vše však proběhlo v pohodě a já jsem rád hlavně za něj, že si opět mohl užít zápasový úsek,“ prohlásil plzeňský kouč.

27letý obránce tak udělal další krůček směrem k návratu do sestavy Viktorie. Pokud koleno vydrží, měl by se vrátit na svou oblíbenou pozici pravého obránce. Tam dlouho nastupoval zkušený František Rajtoral, s koncem podzimu ho však po sérii mizerných výkonů nahradil talentovaný Aleš Matějů. Právě s ním bude Řezník o místo bojovat. V případě potřeby ovšem může navrátilec naskočit i ve středu defenzivní řady.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud