5. února 2016 • 15:30

Teplice získaly Gruzínce, který v USA zazářil gólem z vlastní půlky

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Teplice vítají ve svém kádru už osmou zimní posilu. Na volný přestup přichází gruzínský univerzál Zurab Tsiskaridze, kterého v předchozích týdnech testovalo Ústí nad Labem. Naposledy však působil v americké soutěži NASL, v dresu San Antonia Scorpions na sebe upoutal pozornost především senzační brankou z vlastní poloviny.



"Dozvěděli jsme se, že hráč byl během našeho vzájemného zápasu s Ústím nad Labem představován vícero českým klubům, když jsme se po potížích v utkání s RB Lipsko v týdnu s trenérem rozhodli k posledním úpravám hráčského kádru, tušili jsme, že můžeme být s naší nabídkou v konkurenci jiných českých klubů. O to větší bylo moje překvapení, když nám hráč po přímém kontaktování sdělil, že je stále volný a na cestě zpět domů," přiblížil průběh jednání sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala pro klubový web.

Tsiskaridzeho zdobí především vůdcovské schopnosti i univerzalita, díky níž může nastoupit na postech stopera, levého beka nebo defenzivního záložníka. Pyšnit se může i cennými zkušenostmi z různých soutěží v Polsku, Brazílii, Francii, Rusku, Švédsku, Thajsku nebo ve Spojených státech.

Naposledy hrál za San Antonio Scorpions, kde v minulé sezoně vstřelil gól z vlastní poloviny po přerušené hře do sítě Minnesoty United. Podobný gól se mu povedl také během angažmá ve Švédsku.

"Mým cílem, když jsem přijížděl do Česka, byla nejvyšší soutěž. Po určitých peripetiích se tento cíl povedlo splnit. Z příchodu do Teplic mám jen pozitivní pocity. Lidé jsou skvělí, zázemí také, takže zatím samá pozitiva. Teď už se můžu dívat jen dopředu. Je potřeba začít tvrdě pracovat a hrát, abychom posunuli Teplice do vyšších pater tabulky," uvedl po podpisu smlouvy Tsiskaridze.

Poprvé se divákům představí v sobotní generálce proti Varnsdorfu.

Sledujte fotbalové přestupy v Synot lize i v zahraničí ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud