7. února 2016 • 18:37

Šural se rozjíždí! Dal první góly za Spartu a dočkal se pochvaly

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Josef Šural proti Žilině dvě branky dal, jednu navíc výborně připravil pro Ladislava Krejčího. Zdá se, že se největší zimní posila Sparty dostává do formy. „Už jsem ty góly potřeboval,“ liboval si šikovný reprezentant po ligové generálce, kde zaznamenal své první trefy v letenském dresu.



Šuralův transfer z Liberce v zimě plnil stránky všech novin. Ofenzivní záložník či útočník dlouho váhal, pro jakou variantu se rozhodnout. Cizina? Slavia? Sparta? Zůstat v Liberci?

Pětadvacetiletý reprezentant nakonec kývl na letenskou vábničku a těsně před ligou vypadá ve slušné pohodě. „Samozřejmě očekávání jsou asi velká, ještě po té mediální kampani, která přestup provázela. Ale hlavu si z toho nedělám. Vím, že moje forma přijde, jde jen o to, jak dobře se budu cítit fyzicky,“ tvrdil sebevědomě hráč po sparťanské výhře nad Žilinou.

V ligové generálce odehrál Šural zatím nejlepší zápas za Spartu. Ve svém prvním domácím zápase na Letné vstřelil dva góly, přidal i asistenci na trefu Ladislava Krejčího . Byl nejlepším hráčem zápasu a na obličeji mu zářil úsměv.

„Musím říct, že už jsem to potřeboval. Odehrál jsem nějaké čtyři zápasy a branka pořád nepřicházela. Měl jsem alespoň dobrý pocit z toho, že výkony šly nahoru. I fyzicky jsem se cítil lépe. Jsem rád, že to tam konečně spadlo,“ pochvaloval si Šural.

Šural poprvé pálil za Spartu: Gól už jsem opravdu potřeboval
Video se připravuje ...

První poločas odehrál na pravé straně, po přestávce se přesunul na levý kraj. „Asi je mi to jedno, kde hraju. Říkal jsem trenérovi, kde se cítím lépe, ale to je naše věc. První poločas jsem dal góĺ zprava, druhý zleva,“ připomněl.

Šural do letenské sestavy velmi dobře zapadl. Hru oživuje kreativitou, agresivitou i snahou dostávat se do zakončení. Přinesl sebou atributy, kterými bodoval v Liberci a dostal se i do reprezentace. „Šural jde poslední dva, tři zápasy výrazně nahoru a plní přesně to, co jsme od něj čekali,“ chválil po utkání svého svěřence sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Exliberecký záložník vnímá, že na Letné je vyvíjený na hráče mnohem větší tlak. „Nevím, jestli v šatně, ale na tréninku jede každý na sto procent, je vidět, že chtějí všichni hrát. Nechci, aby to vyznělo blbě, ale bohužel to tak je. Tady je 20 hráčů, kteří mohou hrát, pro jiné české kluby to neplatí,“ vyzdvihl sílu sparťanského kádru.

Momentálně je téměř jisté, že právě Šural v jarní ligové premiéře ve Zlíně v základní sestavě chybět nebude. „Mužstvo je připravené velmi dobře, jsem rád, že se nám konečně podařilo vyhrát. Na soustředění jsme odehráli velice dobré zápasy, výsledek ale nepřicházel. Je super, že se to teď povedlo a že to tam konečně spadlo. Snad jsem si něco nechal i do Zlína,“ věřil Šural.

Ščasný: Mareček, nebo Vácha? Generálka mi zamotala hlavu
Video se připravuje ...

Záložník Bořek Dočkal přispěl k výhře Sparty jedním gólem
Záložník Bořek Dočkal přispěl k výhře Sparty jedním gólem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud