Jan Podroužek
8. února 2016 • 10:05

Herní změny ve Slavii? Latka je na hraně, v útoku je více variant

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak bude vypadat sestava Slavie?Jak bude vypadat sestava Slavie?FOTO: koláž iSport.cz

    Nabrala si trumfy. A na jaře musí ukázat, že je umí vynášet. Vynaložené miliony do osmi posil vypadají jako trefně investované, když Slavia z deseti přípravných zápasů vyhrála devět, na španělském herním soustředění si poradila se všemi čtyřmi soupeři včetně osmifinalisty Ligy mistrů Dynamem Kyjev. Aktivní hrou, náročnou, takovou, která má znamenat „nové červenobílé“. Jaké hlavní změny Slavia přes zimu zažila?

  • Latka na hraně

    Martin Latka v přípravném zápase Slavie Martin Latka v přípravném zápase SlavieFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Pořád má před sebou ještě dost sezon. Štíhlý jako plaňka v plotu, zkušený, hraje s rozvahou. Ale začíná ztrácet rychlost. A kvůli té má zatím trenér Uhrin blíž ke stoperské variantě Jiří Bílek - Simon Deli. Martin Latka je na hraně základní sestavy, na herním soustředění ve Španělsku ale po svém příchodu na hřiště vždy ukázal, že spolehlivou, konstruktivní rozehrávkou a kapitánskými sklony umí mužstvo vést.

  • Příchod Bořila

    Jan Bořil v dresu Slavie Jan Bořil v dresu SlavieFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Jeho velmi fyzický styl může připomínat exsparťana Pavla Kadeřábka. Jan Bořil není Diego Maradona, ale v osobních soubojích má nesmírnou sílu. Popasoval se na výbornou i s hráči Dynama Kyjev, které čeká zanedlouho osmifinále Ligy mistrů. Zimní posila se rychle stala defenzivní stálicí a jistotou slávistické obrany, trenér Uhrin ho může podle potřeby využít i na levém kraji. Při doplňování útoku ale Bořil potřebuje zlepšit kombinační umění.

  • Začlenění Hušbauera

    Zimní posila Slavie Josef Hušbauer Zimní posila Slavie Josef HušbauerFoto Barbora Reichová (Sport)

    Nejvěhlasnější zimní přestup, nejočekávanější výkony. Z Josefa Hušbauera se ze dne na den stal slávista, o kterého navíc chce realizační tým opírat novou herní představu v ofenzivě. Během soustředění podstatně zlepšil soubojové vlastnosti, tým v něm může vidět spolehlivého konstruktivního záložníka. Útočné akce nekazí, posunuje je vpřed, potřeboval by ale zvýšit procento klíčových přihrávek.

  • Víc útočných variant

    Útočník Slavie Milan Škoda Útočník Slavie Milan ŠkodaFoto Michal Beránek (Sport)

    Dřív to byl Milan Škoda a nikdo k němu. Reprezentační útočník byl na góly ve Slavii sám. Od zimy si ale vedení slibuje víc palebných pozic. Minimálně od příchozích Murise Mešanoviče a Lukáše Železníka, kteří ve svých bývalých působištích shodně nastříleli na podzim osm branek. Z taktických důvodů by měl hrát vždy jen jeden z nich vedle Škody, v případě přeskupení na jednoho útočníka se za hlavní variantu „Škoda“ nabízí „Mešanovič“.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud