Richard Šíma
11. února 2016 • 12:09

Baník čeká, až mu povolí přestupy. Kolik Brabec zaplatil Žižkovu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský Baník by se mohl v brzké době dočkat odblokovaných přestupů. Majitel klubu Václav Brabec na čtvrteční tiskové konferenci prohlásil, že se mu podařilo dohodnout s Viktorií Žižkov na vyrovnání kauzy, v níž šlo až o 60 milionů korun.



Kauza se týkala přestupových částek za někdejší příchody Zdeňka Koukala a Josefa Hušbauera ze Žižkova do Baníku, respektive úroků a pokut z prodlení. Spor byl veden o 8 a půl milionu, Žižkov se však před několika týdny obrátil na soud s nárokem podstatně vyšším. Tedy přibližně šedesát milionů korun.

Hrubý: Ve Slavii je to jak v Realu Madrid. V Baníku chci být lídr
Video se připravuje ...

„Jsem v této chvíli na 99 procent přesvědčen, že kauza Žižkov je uzavřena. Podepsali jsme dohodu, peníze od nás odešly, a i když nevím, jak dlouho trvá mechanismus odblokování přestupů, věřím, že vše stihneme a že budeme moci zaregistrovat hráče, kterým u nás skončilo hostování, nebo které chceme přivést,“ řekl Brabec.

Neupřesnil, jak velkou sumu Žižkovu nakonec Baník zaplatil. „Je to suma vyšší, než osm a půl milionu korun,“ pravil Brabec pouze.

Odblokování přestupů bude mít za následek, že v Baníku mohou setrvat slávisté Martin Dostál a Marek Červenka, kterým skončilo podzimní hostování. A nově také záložník Robert Hrubý.

A kouč Vlastimil Petržela další posilování nevzdává. „Máme vytipovány další možné posily. Budeme je zkoušet. Víte dobře, že potřebujeme posílit především na místě stopera,“ pravil kouč Baníku. 

Ligové perličky: Rekordní Jarolím, žlutý Došek či Baník vs. Atlantic
Video se připravuje ...

Ulevilo se mi, že Pavlenka odešel, říká Šrom. Ale udělal ukázkový kiks
Video se připravuje ...

Petržela v Baníku chválí: S mladíky je radost pracovat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud