Jakub Konečný
16. února 2016 • 11:24

Stihne Lafata Krasnodar? Hraje o čas, Sparta jeho stav tají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za důležitou výhru ve Zlíně zaplatila Sparta vysokou daň. Už o přestávce kvůli zranění odstoupil kapitán David Lafata a na Letné teď všichni trnou, zda bude k dispozici pro čtvrteční domácí duel Evropské ligy s Krasnodarem (čtvrtek 21.05, ČT sport).



Zatímco se sparťané intenzivně chystali na vstup do vyřazovací fáze Evropské ligy, měl jejich kápo úplně jiný program. David Lafata včera navštívil uznávaného docenta Pavla Koláře a pak místo tréninku absolvoval důkladnou rehabilitaci pod dohledem klubových lékařů, kteří dostali jasný úkol – co nejrychleji hráče s číslem 21 uschopnit. Povede se to? Oficiální zdroje zatím mlčí.

„Až do důležitého zápasu s Krasnodarem nebudeme Davidův stav komentovat,“ prohlásil ředitel komunikace letenského klubu Ondřej Kasík. Jde o delikátní a citlivou záležitost, a tak klub s informacemi šetří, nicméně podle zdrojů deníku Sport není Lafatovo zranění vážné a jeho start proti Krasnodaru se tak ještě nedá úplně vyloučit.

První ligový start za Spartu Josefu Šuralovi vyšel. Ve Zlíně dal vítězný gól
První ligový start za Spartu Josefu Šuralovi vyšel. Ve Zlíně dal vítězný gól

To je pro Spartu dobrá zpráva, protože bavit se o Lafatově významu pro její tým je úplně zbytečné. Čísla mluví za vše. V této sezoně dal už 18 gólů, což je téměř třicet procent všech soutěžních branek jediného českého celku, který v Evropské lize přežil zimu. Když vyhlášený kanonýr absentuje, údernost rudých citelně klesá.

Čtyřiatřicetiletý reprezentant obhajuje v Synot lize korunu krále střelců a byl nejproduktivnějším hráčem mužstva i v zimní přípravě, byť v ní odehrál pouhých 156 minut. Z preventivních důvodů vynechal všechny tři přátelské zápasy na herním kempu ve Španělsku i generálku proti Žilině, ale ve Zlíně podle očekávání nastoupil. Na hřišti však vydržel pouze 45 minut.

„David cítil opět bolesti ve svalu, tak jsme ho radši o přestávce vystřídali,“ uvedl pak trenér Zdeněk Ščasný, který má k dispozici na hrot útoku vedle Lafaty i Kehindeho Fataie a Lukáše Juliše. Ve Zlíně však zaimprovizoval a dopředu vysunul Josefa Šurala , který se mu odvděčil vítěznou brankou.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Sparta 1:2. Vítězný gól dal Šural
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud