20. února 2016 • 19:43

CELÝ SESTŘIH: Hrdina Bakoš! Hattrickem vystřelil Liberci výhru v derby

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce porazili v 18. ligovém kole Jablonec 3:2 a podještědské derby v rámci nejvyšší soutěže vyhráli poprvé po třech zápasech. Slovan vedl po dvou brankách Marka Bakoše z první půle 2:0, hosté díky trefám Stanislava Tecla z penalty a Marka Kysely v rozmezí pěti minut druhého dějství srovnali. V 86. minutě ale zkompletoval hattrick Bakoš a rozhodl. Liberec se tak posunul na čtvrté místo tabulky o dva body před Slavii.



Vlivem sněžení se hrálo na těžkém terénu a začátek byl z obou stran opatrný. V polovině první půle Liberec z úvodní gólové šance udeřil. Hostujícímu brankáři Bártovi vypadl z rukou centr zleva, míč sebral Vůch, který se sice ani nadvakrát neprosadil, ale Bakoš už následně dorážkou otevřel skóre.

Slovanu vedoucí trefa hodně pomohla a ve zbytku prvního poločasu vyhrával většinu osobních soubojů. Hodně vidět byl Bakoš, který mohl po půlhodině přidat svůj druhý gól, v mírném záklonu ale mířil nad.

Slovenský útočník se podruhé radoval až v 38. minutě, kdy využil obrovské chyby v jablonecký obraně. Beneš ve snaze odvrátit vysoký balon nechtěně poslal domácího kanonýra do úniku a ten chladnokrevně křížnou střelou k tyči zvýšil. Bakoš devátým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího libereckého střelce.

Liberec - Jablonec: Bakoš má hattrick! Liberec zase vede
Video se připravuje ...

Jablonec poprvé výrazněji zahrozil až těsně před pauzou, hlavička ale mířila nad Koubkovu branku. Zdramatizovat duel dokázali hosté až v 63. minutě. Po zákroku domácího gólmana Koubka na Trávníka nařídil sudí penaltu a Tecl ji stejně jako v minulém kole s Jihlavou proměnil.

Jablonec ožil a za šest minut srovnal. Po rohovém kopu nacentroval Trávník a Kysela hlavou zamířil přesně. Připsal si svůj druhý gól v ligové kariéře.

Zdálo se, že nabuzení hosté zkusí otočit stav, ale rozhodnutí přišlo na opačné straně. Jefremov našel ve vápně Bakoše a ten střelou na bližší tyč uzavřel hattrick. Úsměv mu nezmizel z tváře, ani když hned po vítězné brance musel na nosítkách opustit trávník a na závěrečné minuty ho vystřídal Rabušic. Liberec potvrdil, že je doma v této ligové sezoně k neporažení, z devíti zápasů U Nisy ztratil body jen po remíze s Duklou.

18. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Jablonec 3:2 (2:0)
Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 63. Tecl z pen., 68. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Ratajová, Fišer. ŽK: Bakoš - Kysela, Hübschman, Greguš. Diváci: 4641.

Sestavy:

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Jefremov, Shala (74. Folprecht), Vůch (78. Bartl) - Bakoš (88. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Jablonec: Bárta - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Hanousek) - Wágner (65. Wágner), Tecl. Trenér: Frťala.

Liberec - Jablonec: Kysela se vznesl a hlavou vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Koubkův faul na Trávníka a Tecl snížil z penalty
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Pokorného hlavičku zablokoval Pernica
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Na zem šel Kysela – sestřelil Sýkoru
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Jablonci se nedaří. Breda v šanci zakopl
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Bakoš trhá Jablonec, Slovan vede 2:0
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Vůch zamotal dva beky a Bakoš dotlačil balon do brány
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: Greguš to zkusil z dálky, bránu netrefil
Video se připravuje ...

Liberec - Jablonec: To byly sáně! Bakoš sestřelil Beneše
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 2. • 17:30
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
3:2
ONLINE
20. února
17:30
FK Jablonec
FK Jablonec
Góly

Domácí: 24. Bakoš, 38. Bakoš, 86. Bakoš

Hosté: 64. Tecl, 68. M. Kysela

Sestavy

Domácí: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Karafiát – Vůch (78. Bartl), Shala (74. Folprecht), Breite, Jefremov – Bakoš (88. Rabušic).

Hosté: Bárta – M. Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev – Hübschman (C) – Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Matěj Hanousek) – Tecl, Wágner (65. Doležal).

Náhradníci

Domácí: Rabušic, Folprecht, Luckassen, Machuča, Bartl, Bartošák, Hladký

Hosté: Valeš, Hanousek, Rossi, Doležal, Trávník, Pospíšil, Kubista

Karty

Domácí: Bakoš

Hosté: M. Kysela, Hübschman, Greguš

Rozhodčí

Příhoda – Ratajová, Fišer

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

4641 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud