27. února 2016 • 18:40

Kopl jsem to prasácky. Na penaltu už nepůjdu, kál se Došek po výhře

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v sezoně kopal Libor Došek penaltu proti Jihlavě, podruhé nedal a podruhé to nevadilo. Po venkovní výhře 2:1 zvítězilo Slovácko doma nad Vysočinou dokonce 3:1, byť po průběhu, který nasvědčoval spíš opačnému výsledku. Hosté spálili obří šance, domácí zlomili stav 1:1 pět minut před koncem. „Kdo tady nebyl, těžko uvěří,“ uznal i Došek, končící na jaře kariéru.



Na podzim zamířil z puntíku k pravé tyči, tentokrát k levé. A zase nic. Penaltu kopl Libor Došek špatně, jihlavský gólman Matěj Rakovan byl na zemi u tyče včas.

„Kopl jsem to prasácky. Hrozný. Hrozný! Zaplaťpánbůh, že už končím, a že už s Jihlavou nehrajeme. Snad nám proti ní nenaplánuje klub nějaký přátelák,“ kroutil hlavou vytáhlý kanonýr, který k zápasu nastoupil přes problémy s kotníkem, kvůli nimž zvládl v týdnu absolvovat jen dva tréninky a utkání odehrál pod prášky.

Na to se ale nevymlouval. „Tohle nebyla otázka kotníku ani terénu, ale mé neschopnosti. Už je (penalty) kopat nebudu. Jsem starej, dneska jsem si to potvrdil. Už na to kašlu,“ řekl Došek upřímně.

Fanoušci krátce před pokutovým kopem vytáhli transparent, vyzývající Doška, aby si ještě loučení rozmyslel a končil třeba další dva roky. Po penaltě ho povzbuzovali skandováním. Lídra týmu Uherské Hradiště miluje, nechce ho na konci sezony vidět ve středovém kruhu mávat kyticí na rozloučenou.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Jihlava 3:1. Domácí rozhodli v závěru
Video se připravuje ...

Realita bude asi jiná. „Už jsem řekl, že třeba přijde nabídka, která se neodmítá. Ale moc s tím nepočítám,“ podotkl kanonýr.

Proti Jihlavě ho „zachránil“ střídající Francis Kouassi Kone z Toga v 85. minutě gólem na 2:1. Nebýt toho, mohlo Slovácko – a bylo by to snad i zasloužené – klidně i prohrát. Jenže po její nevyužité obrovské tutovce vyhrál Došek hlavičkový souboj směrem dopředu, kde si Kone poradil s obráncem a dorazil míč do sítě.

Slovácko následně přečkalo další dvě tutovky Jihlavy a Marek Havlík z brejku upravil na konečných 3:1.

„Snad ani není pravda, jaké štěstí se nás teď drží. V minulém kole jsme v Příbrami vyhráli po doslova marném prvním poločase, dnes tohle. Co někteří jihlavští vrazi nedali, to snad pánbůh nebyl doma,“ nerozpakoval se přiznat pravdu domácí trenér Svatopluk Habanec. „Pod obrovským štěstím máme tři body doma.“

VIDEO | Doškova jarní zahozená penalta proti Jihlavě

Slovácko - Jihlava: Došek selhal! Rakovan chytil penaltu
Video se připravuje ...

VIDEO | Doškova podzimní zahozená penalta proti Jihlavě

Jihlava - Slovácko: Faul brankáře Hanuše a neproměněná Doškova penalta
Video se připravuje ...

Fanoušci chtějí, aby si Libor Došek konec kariéry ještě rozmyslelFoto Jiří Punčochář (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud