Pavel Janega
28. února 2016 • 04:40

Trpišovský slavil kulatiny. Vůch daroval góly, brankář asistence

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý výkon, dva góly. Egon Vůch sestřelil Teplice, kde začínal s velkým fotbalem. Slovan Liberec zvítězil 3:0 a navíc na Stínadlech utnul sérii čtrnácti soutěžních zápasů bez vítězství. „Pro trenéra je to ten nejlepší dárek,“ radoval se Vůch, kterému k oběma brankám trochu překvapivě pomohl brankář Tomáš Koubek. Liberecký kouč Jindřich Trpišovský oslavil v den zápasu 40. narozeniny. „Jsem smutný, že mi je už tolik, ale výhra mi zlepšila náladu.“



Po první vstřelené brance se Egon Vůch okamžitě rozběhl k Trpišovskému a vpadl mu do náruče. „Říkal, že to mám k narozeninám,“ usmíval se liberecký trenér. „Chtěl jsem mu udělat radost,“ doplnil hráč. „Jen škoda, že jsme nevyhráli 4:0, když má trenér 40. narozeniny,“ smál se.

Ale i vítězství 3:0 udělalo Trpišovskému velkou radost. „Konečně jsme ukázali, že umíme hrát venku. Byl to zlomový zápas. Před zápasem jsem klukům říkal, že jestli chceme hrát v tabulce nahoře, tak musíme začít vozit body z venku. To se teď povedlo,“ potěšilo ho.

Dva góly vstřelil Vůch s přispěním brankáře Tomáše Koubka, jehož dva nákopy vedly k hrubým chybám teplické defenzivy a snadné koncovce.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Liberec 0:3. Vůch si při návratu připsal 2+1
Video se připravuje ...

„Předvídal jsem to, protože na takovém terénu je to pro obránce složité. Věděl jsem, že chyba může přijít, proto jsem obě situace dohrál. A byl za to odměněn. Koubas mi pak ještě říkal, proč jsem mu ten druhý gól nenechal, že by byl střelcem on (usmívá se). Ale do brány by to asi nešlo,“ říkal Vůch.

Přitom nešlo o žádnou náhodu, nýbrž o nacvičené akce.

„Asi bych to neměl říkat, ale protože máme šikovné gólmany v práci s nohama, tak tohle založení útoku od soustředění trénujeme,“ přiznal Trpišovský. Vyšlo to výtečně.

Teplice - Liberec: Teplice v rozkladu – Vůch dal druhý gól a je to 3:0 pro Liberec
Video se připravuje ...

Teplice - Liberec: Vůch se prosadil proti svým a Liberec vede 2:0
Video se připravuje ...

Teplice - Liberec: Po Vůchově parádě trefil Bakoš tyč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud