28. února 2016 • 13:43

V Plzni pro ně nebylo místo, teď řádí. Vůch i Tecl zase budí hrůzu

Autor: hp, pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Egon Vůch, Stanislav Tecl. Hráči, o kterých se po víkendových duelech fotbalové Synot ligy bude ještě hodně mluvit. Záložník Liberce i forvard Jablonce patřili k nejlepším hráčům utkání, proti Teplicím i Jihlavě dali dvě branky a připsali si asistenci. Oba za sebou mají minulost ve Viktorii Plzeň. Vůch se neprosadil vůbec a odešel na hostování, Tecl postupně vypadl ze sestavy a našel si nový klub.



Egona Vůcha koupila Plzeň už na konci roku 2014. Talentovaný záložník s komplikovanou povahou dohrál sezonu v Teplicích a k mistrovské partě se připojil až v letní přípravě. Do nabitého kádru se ale neprosadil, brzdily ho i mimofotbalové prohřešky.

Po neúspěšném podzimu po něm sáhl Liberec, kde se mu zatím daří. Proti Teplicím, svému bývalému klubu, odehrál nejlepší utkání sezony. Dvě branky po samostatných únicích dal, asistoval i u zásahu Herolinda Shaly.

„Všichni mě házeli přes palubu, že to není dobrý tah, že pan Trpišovský (trenér Liberce) udělal chybu. On mi ale věřil a já mu to budu splácet na hřišti. Dneska to vyšlo. Je to nejlepší dárek, který jsem mu mohl dát,“ liboval si 25letý záložník.

Ve Vůchovi srší obrovský potenciál. Když je při chuti, dokáže sám rozhodovat zápasy, silný je především při hře jeden na jednoho. V Plzni s jeho přístupem ale nebyli příliš spokojeni, v jednu chvíli byl přeřazen do třetiligové farmy v Domažlicích. Na jeho místě dostávali přednost krajní hráči Kopic, Petržela nebo Kovařík.

„V Plzni jsem moc nenastupoval a až nyní dostávám po delší době větší šanci. Chci se toho chopit nejlépe, jak umím. Trenér i kabina mi věří. A vědí, že jim mám co dát,“ prohlásil sebevědomě hráč, který v lize skóroval naposledy v březnu 2015. Shodou okolností ještě v dresu Teplic proti Liberci.

Teplice - Liberec: Vůch se prosadil proti svým a Liberec vede 2:0
Video se připravuje ...

Teplice - Liberec: Teplice v rozkladu – Vůch dal druhý gól a je to 3:0 pro Liberec
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Liberec 0:3. Vůch si při návratu připsal 2+1
Video se připravuje ...

Tecl zase řádí jako snajpr

V Jablonci se začíná probouzet Stanislav Tecl. Před půlrokem padal na fotbalové dno, málo hrál, nyní si obávaný útočník znovu užívá potlesk jabloneckých fanoušků. „Stááánda Tééécl!“ oslavoval v sobotu jablonecký kotel svého hrdinu při odchodu ze hřiště. Útočník se ohlédl a s úsměvem od ucha k uchu mu zamával.

„Je to krásný pocit, ale jsem hlavně rád, že jsme vyhráli,“ uculil se po zaslouženém triumfu 3:0 nad Brnem 25letý střelec, který v létě zamířil na Střelnici z Plzně, aby zde restartoval svou povadlou kariéru. Až po půl roce se mu to daří. Brnu vstřelil dva góly a ve třetím jarním duelu to byla již jeho třetí a čtvrtá trefa (dvě z penalty).

„Jsou to však zatím jen tři zápasy, což je strašně málo. Až takové výkony budu podávat pravidelně, tak budu spokojený a budu věřit, že je všechno růžové,“ pověděl muž utkání, který si proti Zbrojovce připsal hokejovou terminologií řečeno i kanadský bod za asistenci.

„Ukázal, že má momentálně velice dobrou formu, a pokud bude pokračovat v těchto výkonech, může být připravený na to, že pro Jablonec bude velice důležitým hráčem. Hraje fotbal v pohybu a tak, že na hřišti nechá vše, co v něm je. A za to je odměněn i góly,“ chválil ho domácí kouč Zdenko Frťala.

Jablonec - Brno: Hybš připravil gól pro Tecla, Jablonec vede 1:0
Video se připravuje ...

Jablonec - Brno: Krásná akce Tecla a Masopusta skončila gólem na 3:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Brno 3:0. Zářil probuzený Tecl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud