Tomáš Podvín
29. února 2016 • 04:30

Jak si vede Slavia? Škoda nedává góly, posily mají důvěru

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak si vede Slavia? Škoda nedává góly, posily mají důvěruJak si vede Slavia? Škoda nedává góly, posily mají důvěruFOTO: koláž iSport.cz

    Tři jarní ligová kola má za sebou výrazně posílená pražská Slavia. Přestože je na velká hodnocení ještě brzy, mnohé už o týmu z Edenu stačila prozradit. V pozitivním i negativním slova smyslu. Co se zatím pražskému klubu daří a kde potřebuje přidat?

  • Škoda se střelecky trápí

    Slavia - Ostrava: Škoda pořádně protáhl Šroma
    Video se připravuje ...

    Snaží se, maká, dokáže udržet i těžký míč, vůbec si nehraje na primadonu. Naopak mu není proti srsti zajet do soupeře skluzem, pokud je to potřeba. Jedno se ale na jaře slávistickému kanonýrovi Milanu Škodovi nedaří. Střílet góly.

    Prezident Slavie Jiří Šimáně před jarní sezonou prozradil, že klub Škodu odmítl pustit, přestože mu na stole ležela zatraceně lukrativní nabídka smlouvy. Nechuť ale na útočníkovi, který kvůli zranění vynechal první jarní kolo, vidět není.

    To, co mu na podzim šlo s lehkostí, tedy střílení gólů, ale zatím drhne. Škoda se neprosadil v Jihlavě ani doma proti Baníku. A nedá se říct, že by šance neměl. Několikrát měl smůlu, párkrát mohl zakončit lépe. Od trenéra Dušana Uhrina má ale zatím velkou důvěru.

  • Posily mají důvěru

    Slavia - Ostrava: Mešanovič šmikl nůžkami, Šrom jeho střelu chytil
    Video se připravuje ...

    Velké zimní slávistické nakupování přineslo i velká očekávání. A fanoušci by možná chtěli od nových posil o něco více. Zatím jen velmi malý vliv má na hru pražského klubu Josef Hušbauer, posila ze Sparty. „Na hřišti je neviditelný,“ řekl i trenér Baníku Vlastimil Petržela.

    V prvních dvou kolech byl naopak dost vidět Muris Mešanovič, na gól proti Brnu ale navázat nedokázal a šance spíše pálil. Jen na lavičce pak začal po návratu Milana Škody dva zápasy další útočník Lukáš Železník. Nadějně se jeví Slovák Jaroslav Mihalík, který dělal obraně Baníku značné problémy. Musí ale zlepšit finální fázi.

    Stabilní výkony bez viditelných výkyvů tak podává pouze Jan Bořil, ten ale kvůli nemoci ze sestavy proti Baníku na poslední chvíli vypadl. Další ještě přesvědčit nemohli, Antonín Barák odehrál jen dvě minuty, Jiří Pavlenka na šanci čeká a Zdeněk Linhart odešel na hostování do Táborska.

    Trenér Slavie Dušan Uhrin je každopádně s posilami spokojený. „Ti hráči teprve nedávno přišli a potřebují čas. Vytváříme nový tým. Jsem s nimi spokojený, protože pracují na 100%. Cítím, že se mužstvo chce zlepšovat,“ tvrdil po zápase s Baníkem.

  • Úkaz Souček

    Slavia - Ostrava: Souček má hattrick! Slavia vede 3:1
    Video se připravuje ...

    Josef Hušbauer nebyl na hřišti proti Baníku příliš cítit, a tak si vzal taktovku zápasu do rukou jeho jedenadvacetiletý kolega ze středu zálohy Tomáš Souček. Obvykle spíše nenápadný defenzivní záložník vstřelil hattrick a rozhodl o výhře 3:1. Bude právě on tím nečekaným triumfem?

    „Byl nejlepší na hřišti, i kdyby nedal ty góly. Dlouho jsem někoho v české lize neviděl takhle hrát. Doufám, že mu dají v deníku Sport známku deset,“ usmíval se po zápase s Baníkem Uhrin. Nejvyšší možnou známku Souček skutečně od redaktora deníku Sport dostal. Zaslouženě.

    „Chce hrát fotbal za každé situace, nekazí. Ačkoliv nevypadá, je také velmi rychlý. Myslím, že když bude dobře pracovat, moc dlouho ho tady neudržíme,“ chválil svého svěřence Uhrin. „Ale zase bych to nechtěl přehánět, první dva jarní zápasy tak dobře nehrál. Musí si výkonnost udržet,“ dodal kouč.

  • Obrana funguje

    Slavia - Ostrava: Slavii mohl dát vedení Frydrych, Šrom ho vychytal
    Video se připravuje ...

    V zimě se soustředila hlavně na posílení ofenzivních postů, do obrany přišel pouze Jan Bořil. Přesto je v tuto chvíli Slavia v defenzivě velmi silná. Přestože musel trenér Dušan Uhrin řešit už mnoho zdravotních problémů (Latka, Bílek, Bořil), jeho tým inkasoval za první tři kola jen jednou.

    Skutečnou oporou je stoper Simon Deli, který si již dokáže odpustit občasné kiksy a fotbalově vyzrál. Vedle něj se dařilo Jiřímu Bílkovi, při jeho nemoci ho až na jednu chybu slušně zastoupil Michal Frydrych. Levý kraj zatím opanoval Tomáš Jablonský, na pravém hráli dobře Jan Bořil i Jan Mikula.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud