29. února 2016 • 04:50

Sudí Lerch v Olomouci: Zpackal zápas s Plzní, ale dostal vysokou známku

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Synot liga má po víkendu na kontě další rozhodcovský skandál. Trio rozhodčích v čele s Ondřejem Lerchem zpackalo zápas Olomouce s Plzní (0:1). Hlavní sudí předvedl několik chybných verdiktů, svůj nepovedený večer korunoval tím, že po dvou žlutých kartách nevyloučil domácího Martina Hálu.



Sigma bojuje o záchranu v Synot lize, ovšem pokud by se sestupovalo i mezi rozhodčími, musel by se rozhodčí Ondřej Lerch hodně bát. Úvod jara mu vůbec nevyšel. Pokazil utkání Olomouce s Plzní, navíc se dopustil chyb i v zápise. Velmi zarážející je i hodnocení delegáta. Podle informací Sportu dostal vysokou známku 8,5.

Nejprve neuznal po signalizaci asistenta Fišera zřejmě regulérní branku hostům, poté sice v jejich prospěch nařídil v rámci pravidel penaltu, jenže přišly další chyby. Neodpískaný hrubý faul Milana Petržely na Jakuba Petra a v závěru pak přehlédl v pokutovém území zákrok Tomáše Hořavy na Jana Štěrbu.

Nejbizarnější moment však převedl v 66. minutě poté, co stoper Uroš Radakovič, který mohl jít ven už po ostrém zákroku na Daniela Koláře v úvodu druhé půle, loktem udeřil Michala Ďuriše do zátylku.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

Obránce Sigmy, poprvé potrestaný už v první půli, viděl druhou žlutou a musel ze hřiště. Proti verdiktu protestoval Martin Hála, který sudího zatáhl. Ten mu evidentně udělil žlutou za protesty. V tu chvíli měl tasit i červenou, protože i třiadvacetiletý krajní obránce už byl po penaltovém faulu v ohrožení.

Jenže mu ji nedal. Buď se zalekl reakce už tak naštvaných příznivců Sigmy, nebo si to jednoduše neuvědomil a po možném upozornění ze strany čtvrtého sudího se ve spolupráci snažili situaci „zahladit“. Hála totiž zůstal na hřišti a místní hlasatel po chvíli oznámil kartu pro Michala Vepřeka.

Trest pro olomouckého kapitána, který se podle opakovaných záběrů nejprve snažil uklidňovat Hálu, zanesl Lerch i do zápisu, což mimo jiné znamená, že kvůli čtyřem žlutým vynechá v sobotu velmi důležitý záchranářský souboj v Jihlavě.

Mimochodem v zápise chyboval Lerch ještě jednou, když Radakovičův faul popsal jako „bezohledné udeření soupeře z boku předloktím do obličeje v souboji o míč v nepřerušené hře“. Téměř přesně, až na to, že úder mířil na zátylek…

Sudí, jenž je považován za jednoho ze slabších na současné listině – zato blízký Romanu Berbrovi – na sebe „upozornil“ už v prvním jarním kole, kdy v utkání Jablonce s Jihlavou udělil dvě červené karty.

Teď bude muset pravděpodobně Komisi rozhodčích FAČR vysvětlovat, co na Andrově stadionu vyváděl. A s ním zřejmě i delegát Karel Bohuněk. Podle zdrojů Sportu totiž arbitrovi udělil velmi vysokou známku 8,5.

Olomouc - Plzeň: Lerch je popleta – dal Hálovi druhou žlutou a nevyloučil ho
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Divoký duel plný chyb sudích
Video se připravuje ...
 

Titulní strana Deníku Sport z 29.únoraFoto Deník Sport

Více se dočtete v pondělním deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smartphony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud