1. března 2016 • 10:20

Vízek se pustil do Kovaříka: Penaltový pád? Herectví a srabárna

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontakt tam byl, zněla obligátní mantra, když se řešil penaltový zákrok na Jana Kovaříka v sobotním zápase v Olomouci. Způsob, jakým si plzeňský záložník došel pro pokutový kop, který následně neproměnil Daniel Kolář, naštval Ladislava Vízka. "Za to se musí trestat," tvrdí bývalý reprezentant ve svém pravidelném komentáři pro úterní Sport.



Rozhodčí Ondřej Lerch se v ligovém duelu Olomouce s Plzní dopustil několika přehmatů. Mimo jiné ve druhé půli nevyloučil domácího Martina Hálu poté, co mu podruhé ukázal žlutou kartu. 

Diskutovalo se i o jiných momentech. Ve 24. minutě nařídil pokutový kop po souboji domácího obránce Hály s Kovaříkem. Sudímu ho ale Vízek nevyčítá. "Já bych se po něm nechtěl vozit, viděl ruku olomouckého hráče na Kovaříkovi, nemohl hned posoudit, zda do něj žďuchnul velkou silou nebo se jen tak otřel," komentuje penaltový souboj.

"Mně mnohem víc vadí chování Kovaříka. Za ten pád, co předvedl, by zasloužil potrestání. Žádné další brnknutí do nohou jsem tedy neviděl...," zlobí se fotbalový internacionál.

Olomouc - Plzeň: Kolář zahodil penaltu, předtím upadl Kovařík
Video se připravuje ...

Pro Kovaříkův pád nemá sebemenší pochopení. "Někdo tomu říká chytrost, ale já to považuju za srabárnu až podvod. Jak může hráč, kterej jde do vyložené šance, a má se soustředit na zakončení, čekat na sebemenší dotek? Tomu já vůbec nerozumím, je to vysloveně ubohé," kritizuje Vízek.

Podle něj by si plzeňský záložník měl podobné projevy na hřišti odpustit. "Za to se musí trestat, v Anglii by Kovaříkovi takové herectví rozhodně neprošlo. Pak se nelze divit, že někteří naši trenéři svěřence nabádají padejte, padejde, padejte. A tohle já nechci," říká Vízek.

Penaltový zákrok nakonec zásadní vliv na utkání neměl, následný pokus zahodil hostující exekutor Daniel Kolář . Plzeň přesto vyhrála 1:0 díky brance Tomáše Hořavy. "Plzni fandím, uznávám její ofenzivní hru, ale tenhle zápas se moc nepovedl," zakončuje Vízek.

Sudí Lerch a spol. řídili v Olomouci bramboračku
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Divoký duel plný chyb sudích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud