1. března 2016 • 14:12

Na nejlepšího ligového hráče února kandidují Kolář, Šural a Tecl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším fotbalistou první ligy za měsíc únor se stane Daniel Kolář z Plzně, Josef Šural ze Sparty, nebo jablonecký Stanislav Tecl. Mezi trenéry se o cenu v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí koučové pražských týmů Roman Pivarník (Bohemians 1905), Zdeněk Ščasný (Sparta) a Dušan Uhrin mladší (Slavia).



Kolář ve třech jarních kolech vstřelil tři branky. Nejprve pomohl mistrovské Viktorii k výhře 2:1 na Slovácku, pak jediným zásahem rozhodl zápas s Teplicemi. V Olomouci sice reprezentační záložník neproměnil penaltu, ale Viktoria i tak zvítězila 1:0.

Další hráč národního týmu Šural za Spartu skóroval při obou ligových startech po zimním přestupu z Liberce a přispěl k triumfům ve Zlíně (2:1) a doma nad Mladou Boleslaví (2:0).

Tecl v Jablonci výrazně ožil pod novým trenérem Zdenkem Frťalou. Bývalý útočník Jihlavy a Plzně dal ve třech únorových duelech čtyři branky. Nejvíc se Tecl blýskl v sobotním utkání s Brnem, v němž dvakrát skóroval, přidal asistenci a zařídil Severočechům vítězství 3:0.

Bohemians si pod Pivarníkem protáhli ligovou šňůru bez porážky na osm zápasů a vzdalují se sestupovému pásmu. Ve druhém kalendářním měsíci "Klokani" remizovali v Olomouci (2:2) i v Příbrami (0:0) a před svými diváky porazili 1:0 pražského rivala Duklu.

Ščasného svěřenci výhrami nad Zlínem a Boleslaví potvrdili formu z Evropské ligy, kde přes ruský Krasnodar postoupili do osmifinále. Uhrin s výrazně posílenou Slavií v únoru doma porazil Brno (2:0) a Ostravu (3:1) a remizoval v Jihlavě (0:0).

O vítězi mohou hlasovat fanoušci na oficiálních internetových stránkách ligy do čtvrtka 3. března.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud