4. března 2016 • 12:27

Nadvláda Sparty. Šural a Ščasný kralovali ligové anketě

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc únor se stal Josef Šural. Sparťanský ofenzivní záložník získal v hlasování fanoušků 38 procent hlasů a porazil Daniela Koláře z Plzně (32 procent) a Stanislava Tecla z Jablonce (30 procent). Mezi trenéry kraloval v anketě Ligové fotbalové asociace rovněž zástupce Sparty Zdeněk Ščasný.



Pětadvacetiletý Šural za Spartu skóroval při obou ligových startech po zimním přestupu z Liberce a přispěl k výhrám ve Zlíně (2:1) a doma nad Mladou Boleslaví (2:0).

"Ta cena mě samozřejmě těší, ale nijak bych ji nepřeceňoval," řekl Šural. "Je super, že se mi v soutěžních zápasech tolik daří. Nemusel jsem dlouho čekat na první gól, což je vždycky skvělé," dodal.

Zlín - Sparta: Šural úřadoval. Dal gól a Sparta šla do vedení 2:1
Video se připravuje ...

Úspěšný start Sparty do jara ocenili fanoušci i mezi trenéry. Ščasný získal 42 procent hlasů, Dušan Uhrin mladší ze Slavie 35 procent a Roman Pivarník z Bohemians Praha 1905 obdržel 23 procent. "Výsledek hlasování je patrně odraz toho, že jsme úspěšně vstoupili nejen do jarní části ligy, ale že jsme také postoupili přes Krasnodar v Evropské lize," uvedl Ščasný.

"Pro nás je teď důležité, abychom na výhry v lize navázali, protože nejdůležitější je týmový úspěch. Víme, že nás čeká ještě hodně práce, ale jsme odhodlaní to zvládnout," dodal Ščasný, který v anketě naposledy triumfoval v září 2014 ještě jako kouč Teplic.

Sparta - Mladá Boleslav: Šural dorazil zblízka a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:0, trefil se i Šural, Baroš dostal červenou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud