6. března 2016 • 17:04

CELÝ SESTŘIH: Liberec zaváhal, se Slováckem remizoval 0:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce pouze remizovali ve 20. kole první ligy se Slováckem 0:0. Oba týmy jednou trefily břevno, domácí se neprosadili ani v závěrečné přesilovce po vyloučení Patrika Šimka ze 76. minuty. Slovan teprve podruhé v ligové sezoně doma nevyhrál a v tabulce ztrácí na třetí Mladou Boleslav dva body. Před pátou Slavií má k dobru tři body. Slovácko ani na čtrnáctý pokus dokázalo v nejvyšší soutěži v Liberci zvítězit, ale aspoň protáhlo neporazitelnost na tři kola.



Slovácko nastoupilo bez svého nejlepšího střelce Doška, který zřejmě kvůli zranění nebyl ani na lavičce. Hosté se v úvodu podle očekávání převážně bránili, ale liberecká převaha žádnou výraznější šanci dlouho nepřinášela.

Naopak první gólovou možnost mělo Slovácko. Ve 23. minutě napřáhl těsně za vápnem Havlík a brankář Koubek jeho pokus s vypětím sil vytáhl na břevno. Horní tyč trefili i Severočeši poté, co ve 29. minutě předvedl téměř dokonalou technickou střelu Jefremov.

Na těžkém terénu byly nebezpečné rány z dálky a po jedné z nich v podání Shaly musel na zem hostující gólman Heča, jenž vyrazil balon na roh.

Diváci v Liberci v zápase se Slováckem žádnou branku neviděliFoto ČTK

Liberci se herně nedařilo tak jako v předešlých domácích ligových zápasech, v nichž sedmkrát za sebou naplno bodoval. Kouč Trpišovský proto poslal na trávník druhého útočníka Luckassena, ale Slovan se stále nemohl dostat ke své kombinační hře. Hosté dobře bránili a nepouštěli favorita na dostřel branky.

V 76. minutě ale dostal zbytečnou druhou žlutou kartu v utkání Šimko a dal šanci domácím hrát závěr v přesilovce. Liberec si poté na chvíli vytvořil drtivý tlak a dvě gólové možnosti. Brankář Heča však vyrazil Bakošovu ránu i Sýkorovu střelu na roh. V závěru se neprosadil ani Hovorka a Slovácko bodovalo s Libercem poprvé po čtyřech zápasech.

20. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí:
Královec - Mokrusch, Pilný. ŽK: Bakoš - Daníček, Šimko, Biolek, Koné. ČK: 76. Šimko. Diváci: 3318.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát (56. Luckassen), Breite - Jefremov, Shala (82. Rabušic), Vůch (69. Bartl) - Bakoš. Trenér: Trpišovský
Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, Rada, Šimko - Daníček, Šumulikoski - Biolek (87. Hofmann), Havlík, Civič (72. Sadílek) - Koné (83. Kuncl). Trenér: Habanec.

Liberec - Slovácko: Červená karta Patrika Šimka
Video se připravuje ...

Liberec - Slovácko: Heča vychytal Bakoše
Video se připravuje ...

Liberec - Slovácko: Pěknou ránu Marka Havlíka zastavilo břevno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud