Richard Šíma
6. března 2016 • 21:40

Petrželův Baník pobavil. Vypečený signál trénoval dva týdny

Autor: Richard Šíma, tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To se povedlo. Fotbalisté Baníku nacvičeným signálem dokonale zaskočili celou obranu pražské Dukly v čele s brankářem Lukášem Hroššem. „Trénovali jsme to dva týdny,“ prozradil střelec Robert Hrubý. Poslednímu týmu Synot ligy branka na vítězství ale nakonec nestačila, s Duklou doma prohrál 1:2.



S příchodem trenéra Vlastimila Petržely k Baníku se v klubu mnohé změnilo. Jeho zkušenosti zvedly výkony mladého týmu. Ostřílený kouč se svými svěřenci zapracoval i na standardních situacích.

V zápase proti Dukle to přineslo své ovoce. Záložník Robert Hrubý, který v Baníku hostuje ze Slavie, naznačil náběh a poté jako by ztratil zájem o hru. Jenže to byl pouze trik, Hrubý následně rychle přímý kop rozehrál a míč zapadl až do sítě.

„Byl to nacvičený signál, který jsme trénovali asi dva týdny, takže jsme věděli, co budeme dělat. Že to takhle vyšlo, je super. Bylo v tom i trochu štěstíčka, ale to k tomu patří. Mělo to letět na zadní tyč, aby to tam zapadlo, kdyby to nikdo netečoval,“ popsal situaci šťastný střelec.

Ostrava - Dukla: To byl signál! Baník nachytal Duklu a vede 1:0
Video se připravuje ...

Výborně kopnutá standardka zaskočila hostujícího gólmana Hrošša. „Tohle jsou pro brankáře nejhorší standardky. Čekal jsem na teč, nakonec to proletělo. Ale i tak to musím chytat. I když to bylo dobře kopnuté a takové góly padají,“ vyčítal si brankář.

Hráči Baníku ukázali vtipnou kreativitu ještě před zahráním přímého kopu. „Měli to dobře nacvičené. Ta finta, kterou udělali před tím kopem, mě tolik nezmátla, takových signálů už jsme viděli hodně. Jakože se nedohodli, kdo to má kopnout a najednou to někdo z otočky nakopne. Horší bylo, že mi tam přeběhli čtyři hráči a člověk musí do poslední chvíle čekat, jestli to někdo tečuje, nebo ne,“ dodal Hroššo.

Baník sice nenavázal na poslední domácí výhru proti Zlínu a s Duklou nakonec prohrál, ale změna k lepší je na jaře viditelná. Povedený signál toho byl důkazem.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Dukla 1:2. Zajímavý signál na body nestačil
Video se připravuje ...

Ostrava - Dukla: Hrubý kopal přímák, Vraštil pak pálil nad
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud