7. března 2016 • 04:50

Boj o titul ozdobily SUPER góly! Dal lepší Vácha, nebo Kovařík?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každé zaváhání může být bez přehánění osudové. Fotbalisté Sparty a Plzně, dva bojovníci o ligový titul, zatím zůstávají na jaře stoprocentní. A že momentálně lize vládnou, dokázali i parádními trefami ve 20. kole. Klíčový gól pro Spartu dal nádhernou střelou z dálky Lukáš Vácha, výhru Plzně zase ozdobil luxusním přímým kopem Jan Kovařík. Který byl podle vás lepší? Hlasujte v anketě.



Vácha rozdováděl Letnou

Oba aspiranti na titul odehráli své zápasy 20. kola Synot ligy v neděli. Jako první nastoupila Sparta, která na domácí půdě přivítala Jablonec. A úvod utkání pořádně prospala, na gól hostů ovšem dokázal zareagovat kanonýr David Lafata.

Remíza by nicméně byla Spartě málo. A tak svého soupeře tlačila a tlačila, ovšem víc než tyče nevytěžila. Tedy až do 89. minuty. To se dostal k odraženému míči po rohovém kopu Lukáš Vácha a jeho parádní dělovka skončila v síti.

„Čekal jsem, jak se balon odrazí, aby mi blbě neskočil. Pak jsem se soustředil a trefil jsem ho dobře,“ pochvaloval si svoji vítěznou trefu sparťanský záložník. „Všichni říkají, že jsou šťastní a rádi, že to tam spadlo. Byl to hezký gól,“ usmíval se po utkání.

Sparta - Jablonec: Vácha se trefil náramně a Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Kovařík ukázal skvělou techniku

Pokud se Sparta na výhru ve 20. kole hodně nadřela, Plzeň si za ní šla od začátku. Duel s Příbramí jasně ovládla a nakonec vyhrála 4:0. Dokonce si mohla dovolit zahodit pokutový kop. Jedna z tref ale ční nade všemi.

Není překvapením, že padla z kopaček vyhlášeného technika Jana Kovaříka. Ten opět předvedl, že přímé kopy umí jako málokdo. Míč poslal přes zeď tak přesně, že šanci zasáhnout neměl ani obránce, který chtěl míč na brankové čáře vyhlavičkovat.

„Seběhl tam jeden hráč do branky, ale ani ten jim nepomohl. Jsem moc rád, že to tam opět spadlo,“ popisoval po utkání střelec Kovařík pro oficiální plzeňský web.

Plzeň - Příbram: Kovařík krásně obstřelil zeď a je to 3:0
Video se připravuje ...

Sestřihy utkání aspirantů na titul

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jablonec 2:1. Rozhodla Váchova paráda
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 4:0. Na jaře se poprvé trefil Ďuriš
Video se připravuje ...

Lukáš Vácha se raduje po vítězství Sparty nad Jabloncem 2:1
Lukáš Vácha se raduje po vítězství Sparty nad Jabloncem 2:1

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud