11. března 2016 • 20:45

Petržela má další bod: Jak hrát fotbal, to nám ukázalo Lazio na Spartě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádná senzace = remíza beznadějně posledního Baníku Ostrava na hřišti Jablonce v Synot lize. Co se stalo, že favorit zklamal a bral jen remízu 1:1. „Když se to podcení, bývá to složité,“ zlobil se trenér Jablonce Zdenko Frťala. Kouč ostravského týmu Vlastimil Petržela pak prozradil, kde vzal recept na úspěšný výsledek. „Jak hrát fotbal, to nám ukázalo Lazio na Spartě,“ řekl.



Baník uhrál v Jablonci svůj první bod na hřištích soupeřů v této sezoně. Na Střelnici vedl po gólu Lukáše Vraštila, na který ještě před pauzou odpověděl Martin Doležal. Po změně stran neproměnil domácí Stanislav Tecl penaltu (devátou jabloneckou v sezoně) a Ostrava ukončila sérii sedmi porážek.

„Jsou zápasy, ve kterých se nemusí hrát na krásu, ale musí se to zlomit jednoduchostí a odolností, což nám se nepovedlo. Soupeř byl nebezpečný. Věřím, že tento zápas byl pro nás hodně poučný,“ řekl na tiskové konferenci trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Jablonec - Baník: Vraštil se trefil hlavou po přímém volném kopu, Baník vede 1:0
Video se připravuje ...

„Dokud jsme měli síly, první půle vypadala tak, jak bychom měli hrát. Rychle ve sprintu, ostatně to, jak hrát fotbal, nám ukázalo Lazio na Spartě,“ uvedl ostravský kouč Vlastimil Petržela.

Rychlou odpověď mohl zařídit z další standardní situace Greguš, ale těsně minul tyč. Trenér Severočechů Frťala už v 35. minuty stáhl ze hřiště kapitána Hübschmana i Wágnera, za které přišli Pospíšil s Doležalem. A právě útočník Doležal po minutě na hřišti vyrovnal, když se zblízka prosadil z otočky po Teclově přiťuknutí z levé strany.

„Chtěli jsme soupeře přehrát rychlostí a přímočarostí, nesplnili jsme z toho ale nic. Na vystřídání bylo více hráčů,“ přiznal Frťala.

V 51. minutě rozhodčí Královec posoudil souboj Vraštila s domácím Masopustem jako penaltový a nařídil pro Jablonec devátý pokutový kop v této ligové sezoně. Tecl však selhal a napálil pouze pravou tyč.

Baník kontroval rychlým protiútokem, ale Helešicovu přihrávku nevyužil Ožvolda a v dobré pozici zamířil nad břevno. Jablonečtí se dál trápili a prakticky se nedostávali k soupeřovu pokutovému území. Ostrava nepůsobila jako tým s jasně nejhorší ofenzivou ligy a navíc dál podnikala nebezpečné brejky. Po jednom z nich v 79. minutě na míč těsně nedosáhl De Azevedo.

„Ve druhé půli některým hráčům docházely síly. Nemají zkušenosti a donedávna hráli za dorost nebo juniorku. Snažíme se, aby si zahráli všichni,“ konstatoval Petržela.

Domácí ze závěrečného tlaku vytěžili jenom nepřesné hlavičky Doležala a Pospíšila a ze hřiště je vyprovázel pískot tribun. Ostrava tak venku v lize bodovala poprvé od loňského dubna, kdy zvítězila na hřišti Bohemians 1905.

„Můžete dělat, co chcete, když se to podcení, je to následně moc složité. Chyběla tomu určitě kvalita, klid a zkušenosti,“ prohlásil Frťala. „Naštěstí máme v úterý v poháru možnost nejen fanouškům, ale i sami sobě dokázat, že si ligu zasloužíme. V zápase s Duklou musíme výkonem napravit to, co se stalo dnes,“ dodal jablonecký trenér.

Jablonecký Vjačeslav Karavajev v akci
Jablonecký Vjačeslav Karavajev  v akci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud