11. března 2016 • 22:09

Vydřené body Slavie. Souček opět rozhodl, Škoda zazdil tutovku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři body se počítají, spokojenost s výkonem ve druhém poločase už v šatně Slavie panovat nemůže. Pražané získali na domácím hřišti tři body za výhru 1:0 nad Zlínem. Utkání rozhodl Tomáš Souček, nečekaný slávistický kanonýr posledních týdnů. Naopak se opět neprosadil Milan Škoda. Nejlepší střelec domácích v utkání zahodil slibnou tutovku a dál čeká na první jarní gól.



Domácí favorit se v pátečním večeru radoval velmi rychle. Milan Škoda vybojoval rohový kop, následnou standardku posadil Josef Hušbauer na hlavu nekrytého Tomáše Součka a ten neměl problém otevřít skóre – 1:0 pro Slavii.

Slávistický talent navázal na minulý domácí zápas s Baníkem Ostrava, ve kterém trefil svůj první ligový hattrick v kariéře. Celkem už zaznamenal šest ligových branek a po Milanu Škodovi je v sezoně nejlepším střelcem týmu.

Slavia - Zlín: Souček naskočil na Hušbauerův roh, Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Naopak Milan Škoda se stále střelecky trápí. Autor letošních deseti ligových branek čeká na první jarní zářez, nedočkal se ani proti Zlínu. Největší šanci měl v prvním poločase.

Ve 21. minutě dostal skvostnou přihrávku za obranu od Jaromíra Zmrhala, téměř od poloviny hřiště šel sám na branku. Gólový nájezd ale nezvládl zakončit, když trefil vyběhlého gólmana Dostála.

Slavia - Zlín: Škoda tváří v tvář Dostálovi selhal
Video se připravuje ...

Velmi dobře se zejména v prvním poločase jevil Levan Kenija. Slávistický hračička dostal poprvé na jaře šanci od začátku, důvěru se snažil oplácet aktivní hrou a tvorbou ofenzivy. Pětadvacetiletý hráč ale své tutovky také nedokázal dotáhnout. Okolo 20. minuty se dostal snad do třech slibných možností, v té největší pálil jen do břevna.

Slávisté se i kvůli špatné koncovce strachovali o výsledek až do posledních minut. Hubená výhra 1:0 se sice počítá za tři body, tým ale musí výrazně přidat, pokud chce dostát svým pohárovým ambicím.

Slavia - Zlín: Kenia trefil břevno!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud