13. března 2016 • 04:50

Férová Bohemka. Kvůli kartě šetřila gólmana, náhradníka trestal Ďuriš

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Případy úmyslného vykartování fotbalistů už aktuálním ročníkem Synot ligy proběhly. Pražští Bohemians se ale zachovali férově. První gólman Zdeněk Zlámal se nenechal v minulém utkání s Teplicemi schválně potrestat. Přesto v Plzni nechytal, aby nebyl distancován na následující důležitý mač se Slováckem. Ligovou premiéru si v letošní sezoně odbyl v brance "Klokanů" Tomáš Fryšták. Míč ze sítě lovil dvakrát, při gólových akcích Michala Ďuriše neměl nárok.



Zdeněk Zlámal patří ke stabilním oporám klubu z Ďolíčku. V aktuální sezoně odchytal všechna ligová střetnutí, v srpnovém zápase na Dukle dokonce vstřelil branku. Sobotnímu duelu v Plzni ale přihlížel jen jako náhradník.

"U Bobbyho (Zlámala) nechceme riskovat čtvrtou žlutou kartu před utkáním se Slováckem a minulý týden jsme ho nechtěli nutit k úmyslné kartě," vysvětlil férové jednání před utkáním trenér Bohemians Roman Pivarník.

Nechvalně proslulé případy hráčů, kteří si raději nechají dát kartu a trest si odstojí v zápase, který se jim "hodí", jsou v české lize známé. V 18. kole se takto nechali schválně vykartovat brněnský Jakub Řezníček a olomoucký Aidin Mahmutovič .

Plzeň - Bohemians: Fryšták v akci – zlikvidoval Hrošovského ránu
Video se připravuje ...

Plzeň - Bohemians: Znovu Fryšták – tentokrát sebral gól Rajtoralovi
Video se připravuje ...

Proti Plzni si tak poprvé v sezoně do branky v lize stoupl Tomáš Fryšták. Na hřišti rozjeté Viktorie čelil mnoha nájezdům favorizovaného soupeře. Za obdržené góly od Michala Ďuriše ale nemohl. Nejlepšímu střelci Západočechů nejdřív perfektně nacentroval Jan Kovařík, druhou trefu zase skvěle vypracoval Milan Petržela.

Osmadvacetiletý záskok měl až do soboty pouze tři ligové starty, ten první si přispal ještě v dresu Slovácka v květnu 2007, shodou na hřišti Viktorie. Tehdy musel skousnout porážku 0:2.

V sobotu ji dorovnal, i když hlavně v úvodní půl hodině svůj tým podržel, nejvíce při Rajtoralově vyložené šanci v 17. minutě, kdy střelu plzeňského záložníka vyrazil.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 2:0. Výhru lídra vystřelil Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud