19. března 2016 • 18:35

Hyčka dal třetí nejrychlejší gól. Dřív se bál, že někomu trefí pivo

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí nejrychlejší gól v historii fotbalové ligy nastartoval Zbrojovku Brno k výhře nad Duklou Praha. Už ve 14. vteřině hry si na odražený míč na hranici pokutového území naběhl obránce Alois Hyčka a parádně se trefil k tyči. Zbrojovka pak zaskočila soupeře ještě před koncem poločasu a díky špičkové efektivitě vyhrála 3:0.



Když hraje brněnská Zbrojovka doma, je spolehnutí na nejmenšího muže její sestavy (167 cm) Aloise Hyčku. V posledních třech zápasech na stadionu v Králově Poli se vždy trefil, proti Dukle to byl dokonce bleskový úder.

Čtyři domácí hráči se po výkopu dotkli míče, než přišel centr z levé strany před branku. Obránce ho odvrátil jen na hranici pokutového území, odkud Hyčka bez váhání pálil přízemní ranou k tyči.

Brno - Dukla: Pouze 14 sekund! Hyčka poslal Brno do vedení
Video se připravuje ...

„A to jsem při nekopávaném míči ještě podklouznul. Z mé strany to byla haluz. I když jsem se pak u rohového praporku při radosti pochválil, jak jsem to tam krásně dal,“ usmíval se domácí záložník Matúš Lacko.

Nejrychlejší góly v české lize

Jméno

Zápas

Rok

Čas

Vratislav Lokvenc

Liberec - Hradec 1:2

15. května 1994

10,5 s

Mauro Lustrinelli

Sparta - Jablonec 3:0

24. dubna 2006

14 s

Alois Hyčka

Brno - Dukla 3:0

19. března 2016

14 s

Hyčka, jehož střelba ze střední vzdálenosti přináší Zbrojovce body na jaře pravidelně, rychlejší gól ještě nezažil. „Padají, ale ještě nikdy se to nestalo v zápase, ve kterém jsem nastoupil,“ potvrdil. „Rozehrát jsme chtěli přesně takhle. Tedy dlouhým míčem na levou stranu. Pak přišel centr, ke mně se to dobře odrazilo, a vzhledem k tomu, že se se mnou jejich záložník chytil pozdě, vystřelil jsem z jedné. Šlo to krásně na přední tyčku, kde to měl brankář těžší,“ usmíval se postavou nevysoký fotbalista.

Do akce se s ním v pokutovém území zapojil i David Pašek, s nímž hostující obránce šel do klíčového hlavičkového souboje. Shodou okolností právě s Paškem pojí Hyčku několik rituálů, které před zápasy dodržuje. Jedním z nich je sledování filmů na počítači. V pátek, den před zápasem proti Dukle, společně viděli Statečné srdce.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Dukla 3:0
Video se připravuje ...

Samozřejmě nejen rituály stojí za Hyčkovým střeleckým probuzením. „Při tréninku se hodně snažím zapojovat dopředu. Když to člověk dělá v přípravě, táhne ho to tam i při zápase. Leccos se tak dá nacvičit,“ říká. Na střelu si momentálně věří. „Dřív jsem si říkal, aby to neletělo frajerovi do piva. Teď jsem si s míčem daleko jistější,“ přitakává.

Podle trenéra Václava Kotala mu pomáhá i nasazování na kraj obrany. „Někdo se mě ptal, proč nehraje Hyčka v záloze. Pro něho je výhodnější jít z druhé pozice. Tam má víc času a dokáže šance víc realizovat, než kdy by byl pod větším tlakem,“ řekl trenér Zbrojovky.

Střelce bleskové branky (a nejlepšího hráče zápasu) za výkon proti Dukle chválil. „Každý hráč, který střílí branky, má větší sebevědomí a projevuje se to na jeho hře. Dnes byl výrazný nejen v útoku, ale hlavně perfektně bránil. Všechno celkem zvládl a to je důležité,“ ocenil Hyčku trenér Kotal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud