21. března 2016 • 04:50

PĚT hrdinů derby! Uragán Lafata, smutný Škoda a mrštný Bičík

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistický kanonýr Milan Škoda a obránce Sparty Costa. Oba dali v derby gól, ale na konci slavil jen jeden.Slávistický kanonýr Milan Škoda a obránce Sparty Costa. Oba dali v derby gól, ale na konci slavil jen jeden.FOTO: Michal Beránek (Sport)

    Dlouho to vypadalo, že velkým hrdinou nedělního derby bude slávistický útočník Milan Škoda, který zasadil Spartě tvrdý direkt už v šesté minutě zápasu a protrhl své střelecké trápení. Jenže Letenští předvedli strhující obrat a díky brankám Davida Lafaty, Costy a Ondřeje Zahustela zvítězili. Velký podíl na výsledku má i brankář David Bičík, který se blýskl parádním zákrokem za nerozhodného stavu. Podívejte se na pět klíčových postav derby mezi Spartou a Slavií.

  • David Lafata (Sparta)

    Před zápasem šly zvěsti o tom, že si Sparta umí poradit i bez něho. Jako třeba v odvetě s Laziem v Evropské lize. Sparťanský kapitán ale znovu ukázal, jak je pro svůj tým důležitý. Podstoupil se stopery Latkou a Delim spoustu drsných soubojů a pokaždé vstal a bojoval znovu. Vyplatilo se. V 56. minutě vlétl na Frýdkův centr do pokutového území jako uragán a s přispěním odrazu od tyče dostal míč nadvakrát do Berkovcovy branky. Okamžitě tím nakopl celý svůj tým za obratem a probudil ospalé letenské publikum.

    Sparta - Slavia: Lafata nejdřív trefil tyč, dorážkou vlastní střely vyrovnal
    Video se připravuje ...

  • David Bičík (Sparta)

    Ačkoliv už v šesté minutě musel sklopit hlavu a lovit míč v síti, znovu ukázal, že lepšího brankáře byste v Synot lize hledali marně. V 65. minutě za stavu 1:1 si poradil se Škodovou tečovanou hlavičkou a tygřím skokem vyrazil míč, který směřoval do branky. Nebýt jeho zákroku, ujala by se Slavia znovu vedení. Těžko odhadovat, jakým směrem by se potom zápas vyvíjel.

    Sparta - Slavia: Bičík reflexivně vytáhl míč ze šibenice
    Video se připravuje ...

  • Costa (Sparta)

    Před zápasem se o něm hovořilo jako o slabém článku Sparty. Slavia toho využívala a důrazně napadala jeho rozehrávku a snažila se, aby byl neustále pod tlakem. Costa se však i tak dokázal prosadit a ukázal klady ve své hře. Třešničkou na dortu pro něho byla vstřelená vítězná branka, po které se Sparta ujala v 74. minutě vedení 2:1.

    Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Mazuch (Sparta)

    Když se ve 20. minutě zranil stoper Mario Holek , musela se zimní posila Sparty Ondřej Mazuch svléknout a vůbec poprvé nastoupit v ligovém utkání před domácími fanoušky. Shodou okolností v derby. Vše ale zvládl s přehledem. Společně s Jakubem Brabcem vytvořili silné duo, které řídilo sparťanskou defenzivu. Trenér Zdeněk Ščasný s ním byl po utkání velice spokojen. „Zvládl to výborně. V defenzivě neměl žádný problém,“ ocenil jeho výkon sparťanský kouč.

    Jsem rád, že mě trenéři hodili do vody, jásal po derby Mazuch
    Video se připravuje ...

  • Milan Škoda (Slavia)

    Smutný hrdina derby, který ukázal, že stále patří k největší hrozbě Slavie. V šesté minutě si naskočil na centr Josefa Hušbauera a poslal hosty do vedení. Další velkou šanci měl v 65. minutě, kdy jeho hlavičku tečoval Šural a ta následně dost vylekala sparťanského brankáře Davida Bičíka . Ten musel vytáhnout super zákrok, aby slávistickému kanonýrovi zabránil ve skórování.

    Sparta - Slavia: Škoda se zbavil Brabce a Slavia vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • Celý sestřih zápasu

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:1. Derby pro Spartu, Slavii zničila po půli
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud