25. března 2016 • 11:31

Ščasný se stal podruhé v řadě koučem měsíce, mezi hráči vládl Ďuriš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc březen se stal útočník Michal Ďuriš z Plzně, který s velkým náskokem porazil Ladislava Krejčího ze Sparty a Pavla Zavadila z Brna. Mezi trenéry těsně vyhrál hlasování fanoušků kouč Sparty Zdeněk Ščasný, který navázal na únorový triumf.



Stejně jako Ščasný získal i Ďuriš ocenění podruhé v sezoně, anketu vyhrál už v září. Slovenský reprezentant v březnu zaznamenal čtyři góly a obhájci titulu pomohl ke třem vítězstvím. S patnácti brankami nejlepší střelec soutěže od příznivců dostal 2465 hlasů, Krejčí 2098 a Zavadil 1263.

Mezi trenéry byl souboj mnohem těsnější. Ščasný v březnu dovedl Spartu k výhře nad Jabloncem, Olomoucí a Slavií, navíc postoupil přes Lazio Řím do čtvrtfinále Evropské ligy. V anketě dostal 2334 hlasů a druhého Karla Krejčího, jehož Plzeň na jaře stejně jako letenský celek nezaváhala, porazil o pouhých 36 hlasů. Třetí skončil Karel Jarolím z Mladé Boleslavi s 1154 hlasy.

"Že jsem vyhrál podruhé v řadě, svědčí o tom, že nám jarní část sezony zatím vychází. A to jak v české lize, tak v evropských pohárech," uvedl Ščasný v tiskové zprávě. "Jsem také rád, že jsme vyhráli derby, ale sezona bude teprve gradovat a my chceme být připraveni. Proto tato ocenění nepřeceňuji," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud