31. března 2016 • 15:48

Berbrův vliv? Do sudích mi mluvit nebude, tvrdí nástupce Damkové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec Dagmar Damkové v čele komise rozhodčích přenesl pozornost na jejího nástupce Miroslava Tulingera. Nebojí se nátlaku ze strany místopředsedy FAČR Romana Berbra, o kterém přinesla svědectví řada osob z fotbalového prostředí? "To jsou všechno spekulace. Nemám pocit, že by pan Berbr do této oblasti mluvil," prohlásil.



Nový šéf komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Miroslav Tulinger přiznal, že odstoupení Dagmar Damkové kvůli pracovnímu vytížení ve FIFA a UEFA ho nepřekvapilo. Dosavadního místopředsedu spíš zaskočilo, že přišlo zrovna nyní.

"Nebylo to pro mě něco nového, ale spolu jsme se o tom nebavili, že to přijde zrovna teď," řekl na dnešním setkání s novináři Tulinger, který se do čela komise rozhodčích posunul do konce sezony. Poté o jeho budoucnosti bude jednat výkonný výbor.

Nový šéf sudích Tulinger: Nemám pocit, že by do toho Berbr mluvil
Video se připravuje ...

"Cítím se jako nováček, ale v komisi jsem pracoval intenzivně pět let, takže je to posun o nějaký stupínek výš v profesním fotbalovém životě. Budu mít víc zodpovědnosti za komisi, rozhodčí a delegáty," uvedl Tulinger. "Žádné změny nechystám. Komise bude fungovat stále stejně, protože je jedno, jestli ji vede Petr nebo Pavel," dodal.

Nemám s Berbrem takový vztah, tvrdí Tulinger

Damková byla často kritizována, že je pod vlivem svého partnera a místopředsedy svazu Romana Berbra , kterého provází pověst, že sudí ovládal mafiánskými praktikami. "Neustále se píše, že když dva lidi spolu žijí, tak Roman Berbr ovládá její činy. Ale tak to nebylo. A pokud jde o mě, tak s ním nemám takový vztah, že měl mít na komisi vliv. Navíc každý funkcionář na svazu má svoji parketu a kompetence a nemám pocit, že by je někdo překračoval," uvedl.

Tulinger však přiznal, že na pozici šéfa rozhodčích se bude muset vypořádat s větším tlakem než dosud. "Ale obavy nemám. Kdybych je měl, tak od osmnácti nemůžu dělat rozhodčího. Je to jen další krok v profesním fotbalovém životě," poznamenal.

Na víkendové kolo ještě nominovala rozhodčí Damková, která navíc bude s komisí dál spolupracovat. "Bude se věnovat spojení s mezinárodní scénou a my to budeme rádi využívat," řekl Tulinger, který nad svou další budoucností nepřemýšlí. "To bych vůbec nespekuloval. Je to záležitost výkonného výboru," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud