Jakub Konečný
1. dubna 2016 • 14:20

Spartu čeká perný duben s osmi zápasy! Ščasný nechá sestavu rotovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco se dvanáct elitních českých klubů může soustředit už pouze na domácí soutěž, Sparta to má stále rozjeté na třech frontách – a jen tak se nezastaví. I díky ligové dohrávce s Duklou, jejíž termín byl definitivně stanoven na 20. dubna (19.30, ČT sport), odehrají David Lafata a spol. v tomto měsíci osm zápasů během šestadvaceti dnů.



Anglický týden, který je v českém fotbale výjimkou, se pro Spartu stane v dubnu pravidlem. A pokud by postoupila přes Villarreal do semifinále Evropské ligy, jela by ve stejně zběsilém tempu až do konce sezony, která by se navíc musela prodloužit. Letenský klub totiž nově čekají ještě minimálně dvě semifinálová utkání v MOL Cupu.

„Já to teď řeknu naplno, tenhle postup je velká komplikace,“ přiznal bezprostředně po vyřazení Liberce sparťanský kouč Zdeněk Ščasný. „Jsem hlavně rád, že jsme postoupili a jestli pohár dohraje juniorka, mě celkem už moc netrápí, protože pro nás je důležitá liga a Evropská liga, abychom byli zdraví,“ dodal upřímně.

Jen pro srovnání – středeční pohárová odveta s Libercem byla 40. soutěžním utkáním Sparty v sezoně – a to ji minimálně třináct dalších ještě čeká. Naproti tomu takový Baník Ostrava se dostane za celý ročník jen na cifru 31 zápasů.

„Teď nás čeká až do konce hrozně těžký program a já k tomu samozřejmě musím přihlédnout,“ uvedl Ščasný pro klubovou televizi. „Jednak ke zdravotnímu stavu a ani nevylučuji, že hráči patnácti, šestnáctičlenného kádru budou trošku rotovat, protože se to v jedné sestavě zvládnout nedá,“ pokračoval.

Důležitou zprávou pro boj o ligový titul je, že už je pevně dáno datum utkání 19. kola na Dukle, které bylo odloženo pro nezpůsobilý terén. Odehraje se ve středu 20. dubna, tedy jen čtyři dny před šlágrem Sparta – Plzeň. Jde o první volný termín v nabitém kalendáři letenského klubu, který navíc ještě může zahustit další úspěšné tažení Evropskou ligou.

„V případě postupu přes Villarreal bude Sparta hrát obě semifinálová utkání po skončení ligy. Samozřejmě by se tím posunul i termín finálového utkání,“ uvedl ředitel profesionálních soutěží Tomáš Bárta.

Už teď je nicméně jisté, že se původní termín vyvrcholení MOL Cupu – 27. dubna – bude muset změnit, protože Sparta do té doby obě semifinále s Jabloncem odehrát prostě nestihne.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Program fotbalové Sparty na dubenFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud