3. dubna 2016 • 19:12

Na Dukle se střílelo na vlastní branky! Štetina smolně rozhodl, Deli měl kliku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelci neměli svůj den. Utkání Dukly se Slavií nabídlo velké množství šancí, ale ofenzivní hráči obou týmů pálili jednu za druhou. Symbolické tak bylo, že jediným a tím pádem rozhodujícím gólem utkání byl kuriózní „vlastňák“ obránce domácích Lukáše Štetiny. A nebylo dalekou k tomu, aby si stejný moment prožil také slávistický stoper Simon Deli.



Klíčový moment celého utkání přišel ve 32. minutě. Záložník Slavie Jaroslav Mihalík dobře prošel po pravé straně a poslal před branku přízemní centr, ke kterému se hrnul útočník Muris Mešanovič. Toho těsně bránil obránce Dukly Lukáš Štetina.

Jenže čtyřiadvacetiletý stoper domácích měl velkou smůlu. Míč se mu totiž skluzem odpálit do bezpečí nepodařilo, ten naopak od jeho pravé nohy doputoval do sítě Dukly. Brankář Filip Rada byl proti hodně kurióznímu a nešťastnému vlastnímu zásahu bezmocný

Já jsem to chtěl hrát levou nohou do autu. Mešanovič mi štrejchnul o nohu a jak jsem dopadal, tak jsem to bral v poslední chvíli tak, že jsem ani nevěděl, kde to skončí. Vyšlo to do vlastní branky,“ popsal Štetina.

„Slyšel jsem, že jsme vlastně gól nedali, že ho dala Dukla. Ale my jsme ji k tomu přinutili dobrým centrem, náběhem a důrazem,“ těšilo slávistického kouče Dušana Uhrina.

Dukla - Slavia: Štetinův ukázkový vlastenec znamená vedení Slavie 1:0
Video se připravuje ...

Dukla každopádně zareagovala dobře a ve druhém poločase byla lepším týmem. Jenže, ta koncovka… „Vytvořili jsme si hodně šancí, z toho musíme dát gól. Naše efektivita je žalostná,“ štvalo trenéra Luboše Kozla.

I přes střeleckou bídu svých ofenzivních hráčů se Dukla málem radovala. Ve vzduchu totiž opět visel vlastní gól. Záložník Michal Breznaník odcentroval z levé strany a míč se dostal ke stoperovi Slavie Simonu Delimu. Ten ho sice odkopl, ale nešťastně kousek nad svoji branku.

„Nedali jsme velké šance a navíc rozhodli utkání vlastním gólem, zatímco Deli to ve druhé půli těsně překopl,“ mrzelo trenéra Dukly Luboše Kozla.

Dukla - Slavia: Breznaníkův centr odklidil Deli kousek nad vlastní bránu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 0:1. Hostům pomohl vlastní gól
Video se připravuje ...

Po zápase šli slávisté poděkovat svým fanouškům
Po zápase šli slávisté poděkovat svým fanouškům

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud