Tomáš Podvín
4. dubna 2016 • 04:30

Tlak na Hušbauera! Talent Slavie Barák se předvedl, potěšil i Uhrina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od zimního přestupu z Příbrami do Slavie nastoupil poprvé v ligovém zápase v základní sestavě „sešívaných“. Jedenadvacetiletého záložníka Antonína Baráka totiž zabrzdilo zranění, navíc musí bojovat se značnou konkurencí. Své šance se ale český mládežnický reprezentant chytil. Mladý středopolař si proti Dukle (1:0) počínal suverénně a ukázal, že může být alternativou za největší zimní posilu Slavie Josefa Hušbauera.



V Příbrami Barák oslňoval pravidelně, ve Slavii ale dostal první pořádnou příležitost až v sedmém jarním zápase. I vinou zranění do utkání s Duklou odehrál pouhé dvě minuty s Brnem. Jinak se rozehrával za juniorku a zahrál si i za reprezentaci do 21 let v kvalifikaci o ME.

Šance přišla ve 23. kole proti Dukle. Talentovaný záložník nastoupil vedle Tomáše Součka ve středu zálohy a během zápasu byl vidět. Barák hodně podporoval útok, minimálně dvakrát velmi nebezpečně vystřelil, pokoušel se také o průnikové přihrávky.

Na hřišti vydržel do 79. minuty, kdy musel i kvůli kopanci od soupeře hřiště opustit. Mimochodem, za velkého potlesku slávistických fanoušků.

Dukla - Slavia: Ozvala se i Slavia. Barákovu dělovku vyrazil Rada
Video se připravuje ...

„Zápas jsem si hodně užíval, ale moc jsem to na to nemyslel. Spíš jsem se snažil maximálně pomoci týmu a jsem hrozně rád, že jsme vyhráli,“ radoval se Barák po vydřené výhře. „Na hřišti jsme nechali všechno,“ dodal.

„Hlavně v prvním poločase hrál velmi dobře. Jen má trochu rezervy v defenzivní činnosti,“ hodnotil jeho výkon po výhře na Dukle trenér Slavie Dušan Uhrin . „Byl jsem nervózní, zda vydrží, protože dlouho nehrál celé zápasy, ale zvládl to,“ pochválil svého svěřence.

Barák nastoupil proti Dukle na místě, které zatím na jaře pravidelně obsazoval Josef Hušbauer . Jenže posila ze Sparty nasbírala čtyři žluté karty a hrát nemohla. Talentovaný mladík tak svým výkonem vytvořil na zkušenějšího borce tlak.

Na Barákovi vás totiž na první pohled upoutá jeho suverenita a přehled. Přestože patřil k nejmladším hráčům Slavie, na hřišti působil hodně jistým dojmem. Zdobí ho také výborná komunikace, své spoluhráče si dokáže organizovat. A je jedno, o koho zrovna jde.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 0:1. Hostům pomohl vlastní gól
Video se připravuje ...

Naopak Hušbauer zatím po svém příchodu do Slavie nijak neoslňuje. Má sice více defenzivních povinností, než byl dříve zvyklý, přesto se od něj čekal mnohem větší přínos směrem dopředu. Nebezpečných střel a průnikových přihrávek od něj ale fanoušci zatím moc neviděli.

To Barák ukázal, že přesně tohle jsou věci, ve kterých se vyžívá. Levou nohou dokáže vypálit velmi tvrdě, což poznal i brankář Dukly Filip Rada. Navíc má skvělý cit pro přihrávku.

Trenér Slavie Dušan Uhrin musí být rád, že má z čeho vybírat. Barák totiž hned při své ligové premiéře v základní sestavě ukázal, že se na něj nemusí bát vsadit. Ať už místo Hušbauera, nebo například po jeho boku. 

Dukla - Slavia: Barák pálí z dálky rád. Rada i tentokrát střelu zastavil
Video se připravuje ...

Boj s vrozenou vadou. Barák předvádí speciální cvičení
Video se připravuje ...

Speciální cviky? Bez nich bych dávno skončil, říká talent Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud