Karel Häring
4. dubna 2016 • 14:51

Z osmi penalt jen tři góly. Ať kope Kozáčik, přejí si fanoušci Plzně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, není nejneúspěšnějším exekutorem pokutových kopů v sezoně. Ale to je jediné, co může Daniela Koláře po sobotní penaltové taškařici těšit. Vlastně ještě to, že jeho zaváhání nestálo Viktorii tři body, i tak vyhrála nad Jihlavou 2:0. Ovšem ze seznamu potenciálních střelců sám sebe reprezentační záložník poté, co zahodil oba pokusy během minuty, vyškrtl.



Ani vyměněný trávník v okolí penaltového puntíku ve vápně nezrušil prokletí plzeňských střelců pokutových kopů. Daniel Kolář proti Jihlavě jeden zahodil a nevyužil ani nabídku reparátu, když sudí Jiří Jech nechal pokus opakovat. Osm penalt, jen tři góly. To je tristní bilance Viktorie. I proto by se mohl na scéně brzy objevit i Matúš Kozáčik .

Pokud by záleželo na přání fanoušků, už by ji slovenský gólman zahrával v sobotu. Když Jech po faulu Lukáše Kryštůfk a na Jana Kovaříka v 83. minutě ukázal na bílý bod, stadionem se neslo hromové „Matúš, Matúš“.

Zkušený brankář povyšel z branky a čekal, jestli dostane svolení. Ale to už držel míč Daniel Kolář. Při jeho pomalém rozběhu bylo evidentní, že čeká na pohyb gólmana Jana Hanuše. Ten zůstal trpělivý a špatně kopnutou penaltu vyrazil. Podle sudího ale předem opustil čáru, proto nechal pokus opakovat. A tribunami znovu zněl vox populi a Kozáčikovo jméno, ale exekutor se neměnil, ačkoliv i trenér Karel Krejčí chtěl, aby si míč vzal někdo jiný. „Já jsem křičel na Limbu, ať si to vezme, když se to opakovalo. Dan tam bohužel nikoho nepustil a nedal druhou. Špatné rozhodnutí, ale víc by mě to mrzelo, kdyby to bylo za nerozhodného stavu,“ prohlásil.

Plzeňští exekutoři Kopal Dal
Michal Ďuriš 4 2
Daniel Kolář 3 1
Jan Kovařík 1 0
Celkem 8 3

Po utkání nijak nezapíral rozladění. Viktoria zahrávala v sezoně osm penalt, pětkrát z toho nevytěžila gól. Nejprve se netrefil Jan Kovařík, poté převzal štafetu Michal Ďuriš a chvíli mu to šlo, ovšem i on jednou minul a na jaře ho nahradil Kolář. Proměnil na Slovácku, pár týdnů nato v Olomouci selhal.

Plzeň - Jihlava: Kryštůfek fauloval Kovaříka a Kolář nedal penaltu ani nadvakrát
Video se připravuje ...

Na pozici číslo jedna se vrátil slovenský kanonýr, jenže proti Příbrami netrefil branku. A tak šel na řadu opět Kolář. „Útočné standardní situace nechávám na Horvim (asistentu Pavlu Horváthovi ), moc mu do toho nezasahuju. Nebyl jsem příliš nadšený, když jsem viděl, že si to Dan staví, protože v sezoně už neproměnil. Myslím, že na řadě by měli být jiní hráči, což jsem po utkání Pavlovi řekl. Možná by si to měl vyhodnotit i Dan a necpat se k tomu, penalt už zahodil dost. Mrzí mě to, protože musím pořád odpovídat, proč jsme nedali penaltu. Měli by se najít i jiní hráči, kteří by to měli vzít na sebe,“ vyprávěl upřímně po utkání.

Chvíli po Krejčím přišel na tiskovou konferenci Kolář a slíbil, že už na další, minimálně nějakou dobu, nepůjde. „Musím se klukům omluvit. Aspoň už víme, že já je kopat nebudu. Já jsem si věřil. Říkám vždycky, že penaltu nedali lepší fotbalisti, než jsem já, jenže s Jihlavou jsem to zpackal. Hloupě jsem to dvakrát nedal.“ prohlásil a vysvětlil, proč šel i na druhou. „Nebyl jsem si jistý, že může jít někdo jiný, navíc jsem to chtěl odčinit, bohužel se mi to nepovedlo. Slušně řečeno jsem to zkazil,“ kál se a navrhl s úsměvem svého nástupce. „Příště asi může jít Koza.“

Koláře mohla kromě výhry nad Jihlavou těšit jeho 70. ligová trefa, když zvyšoval na 2:0. A také informace, že není nejhorším exekutorem v lize. Z hráčů, kteří minimálně dvakrát zahrávali penaltu, se Libor Došek (Slovácko) a Tomáš Pilík (Příbram) neprosadili ani jednou.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 2:0. Mistr zvládl další krok, zranil se ale Ďuriš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud