4. dubna 2016 • 12:44

Hrozí Petrželovi trest za ránu do zátylku? Záleží na sudím i delegátovi

Autor: pta, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nesportovní chování dostal Milan Petržela trest v české nejvyšší už třikrát. Nyní si koleduje o další. Při sobotním vítězství nad Jihlavou kopl patrně úmyslně v 69. minutě kolenem do zátylku obránce Yaniho Urdinova a rozhodčí Jiří Jech ho nepotrestal. Poputuje Petržela za svůj prohřešek před disciplinární komisi? „Pokud se ukáže, že rozhodčí zákrok neviděl, a proto ho nemohl posoudit, zahájíme vyšetřování,“ řekl iSport.cz předseda Richard Baček.



Po čtvrtečním zasedání disciplinární komise bude jasněji. Klíčové bude, jak situaci viděl rozhodčí. Na televizních záběrech bylo vidět, že diskutoval přímo na hřišti s Urdinovem, který se s bolestivým výrazem za zasažené místo držel. V zápise o utkání pak není o Petrželově zákroku nic uvedeno.

Na Petrželovo kopnutí ale mohl upozornit také svazový delegát – i to by byl pro komisi signál, aby zahájila řízení s plzeňským záložníkem. „Pokud ovšem sudí zákrok viděl a vyhodnotil ho jako dovolený, ctíme zásadu, že neděláme pátého rozhodčího,“ zmínil Baček variantu, při které by se Petržela vyhnul postihu.

Plzeň - Jihlava: Petržela zákeřně kopl Urdinova kolenem do zátylku
Video se připravuje ...

Naposledy Petržela dostal trest zákazu startu na tři zápasy před rokem za šlápnutí na lýtko ležícímu záložníkovi Slavie Levanu Kenijovi. V centru pozornosti byl i v únoru, když si vyšlápl na protihráče z Hradce Králové Jiřího Poděbradského, i tehdy přišel o tři zápasy. Pouze v srpnu 2008 potrestal sudí jeho prohřešek přímo na hřišti červenou kartou, když úmyslně šlápl na slávistu Tijaniho Belaida.

Plzeň - Slavia: Petrželovo šlápnutí na Kenijovu nohu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud