4. dubna 2016 • 17:50

Úplný rozchod? Akcionářem Slavie zůstávám, tvrdí Šimáně

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzdal se vedení fotbalové Slavie coby předseda představenstva. Úplně však Jiří Šimáně klub neopouští, i nadále zůstane menšinovým majitelem. „Na akcionářskou strukturu nebude mít můj krok absolutně žádný dopad. Zůstávám čtyřicetiprocentním akcionářem,“ uvedl pro server iSport.cz Šimáně. Upřesnil tak pasáž svého odpoledního prohlášení, které zavdalo příčinu k dohadům, že zmizí z Edenu úplně.



Situace na začátku byla jasná: čtyřicet procent akcií vlastní Jiří Šimáně, šedesát (nepočítaje v tom drobné akcionáře) čínská společnost CEFC reprezentovaná Jaroslavem Tvrdíkem .

Šimáně měl v rukou celkové řízení i sportovní vedení klubu. Ostatně i Tvrdík sám ujišťoval, že je to parketa respektovaného byznysmena. „Do sportovní oblasti nezasahuji, ale chci o ní mít přehled,“ uvedl již dříve v rozhovoru pro deník Sport Tvrdík.

Nyní se poměry mění: Šimáně se fakticky vzdává vedení klubu a přenechává ho právě Tvrdíkovi a CEFC. Změnu vlastnické struktury, která by mohla následovat, odmítl, otázkou však je, jak se vzájemné vztahy s Tvrdíkem a CEFC vyvinou v budoucnu. S tím, že by čínská společnost plánovala navýšení svého podílu, Tvrdík ještě v lednu nepočítal „Není pro to žádný důvod. CEFC a Jiří Šimáně se výborně doplňují,“ prohlásil.

Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Prohlášení Jiřího Šimáněho pro slavia.cz

Vážení členové klubu, vážení fanoušci,

rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil.

Mému rozhodnutí předcházela několikaměsíční snaha o nastavení standardního řízení klubu, do kterého kromě jiného patří i věcná, srozumitelná a klub nezatěžující komunikace. Vím, že kompromis je v případě více než jednoho akcionáře v mnoha případech nutný, nikdy by se však z mého pohledu nemělo jednat o rezignaci na principy jednání a řízení, kterým věříte, jsou úspěšné a společnost je od vás ve vaší pozici nejen očekává, ale i vyžaduje.

Nenaplnění tohoto očekávání by pro mne bylo v případě Slavie, přes všechny zcela jistě zásadnější kapitoly mého života, možná vůbec nejbolestivější. Proto jsem se za situace, kdy nesu největší odpovědnost za klub a moje pozice není plně respektována, nemohl rozhodnout jinak. Také rozdílné názory na řízení a úlohu klubového managementu sehrály v mém rozhodnutí zásadní roli.

Chtěl bych CEFC poděkovat za to, že se společně se mnou ujala úkolu vyvést Slavii z krize a projekt podpořila. Myslím, že cíl, který tím sledovala, byl naplněn.

Slavia má před sebou v současné době řadu zásadních rozhodnutí, které musí učinit v řádu několika týdnů a které ovlivní její další směřování. Jsem připraven ji v tom pomoci, řešení mám připravena.

Rád bych poděkoval fanouškům za velkou podporu a přízeň, kterou mi projevovali. Velmi si toho vážím, snažil jsem se je nezklamat. Jejich povzbuzování a přízeň klubu je to, co mě motivovalo a nabíjelo energií. Je nemožné na to zapomenout. Věřím, že vyvedením Slavie z hluboké krize jsem splnil svoji povinnost vůči klubu i mému otci, který pro Slavii dýchal.

Jiří Šimáně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud