5. dubna 2016 • 04:50

Co rozdělilo Šimáněho s Tvrdíkem: Předražené nákupy, Uhrin i tweety

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Došla mu trpělivost a rozhodl se k radikálnímu řešení. V pondělí odpoledne pustil Jiří Šimáně ven své rozhodnutí. Oznámil, že opouští pozici předsedy představenstva ve Slavii a de facto přesouvá řízení na čínskou společnost CEFC a Jaroslava Tvrdíka. Rozpory v komunikaci právě s ním byly jednou z příčin, které Šimáněho dovedly k rezignaci. Jaké byly hlavní důvody?



PŘEDRAŽENÉ NÁKUPY

Úspěšný český podnikatel prý byl v zimním přestupním období rozpolcený z předražených nákupů. Přestupní částky, které v některých případech převyšovaly deset milionů korun, se mu zdály jako přílišným mrháním financí. Ve slávistickém vedení se mísila čínské až megalomanské uvažování se Šimáněho střízlivostí. Také kvůli tomu už dvakrát během svého působení v Edenu zvažoval odchod. Odhodlal se k němu až nyní.

TRENÉR UHRIN

Momentem, kdy se kácelo jeho odhodlání změnit klub k lepšímu, prý měly být mimo jiné neshody kolem herního projevu mužstva a osoby trenéra Dušana Uhrina mladšího. Jaroslav Tvrdík , zástupce majoritního vlastníka Slavie, tedy čínské společnosti CEFC, 2. dubna vypálil na Twitter, že Uhrin je nejbližší rok neodvolatelný. Snažil se tím vyvrátit spekulace o trenérově případném vyhazovu.

V pondělí kolem třetí odpoledne Tvrdík neshody kolem Uhrina potvrdil. „Uvedeny jsou dva důvody (Šimáněho rezignace), jeden z nich je potvrzení DU,“ zveřejnil Tvrdík prostřednictvím sociální sítě. „Tento důvod absolutně odmítám a požádal jsem Jaroslava Tvrdíka o jasné dementi v tomto směru,“ poslal Šimáně deníku Sportu esemesku na vysvětlenou.

TVRDÍKOVY TWEETY

Jaká tedy byla situace okolo trenéra Uhrina? I když se stávající kouč netěšil Šimáněho úplné podpoře, zkušený byznysmen a vlastně celá Slavia byli kvůli Tvrdíkovým tweetům „na vlastní pěst“ uváděni pod tlak. Prohlubovaly se tak problémy v komunikaci, kdy Tvrdík téměř nekonzultoval své výroky s ostatními členy managementu. Tvrdík občas vypustí na veřejnost poměrně delikátní informace přímo z jádra klubu, což se ne všem zainteresovaným může líbit. Zmínit lze případ Josefa Šurala , o čemž zimní posila Sparty nedávno promluvila v rozhovoru pro deník Sport.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Další informace o fotbalové Slavii čtěte v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní stranka deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud