5. dubna 2016 • 16:43

Tvrdík přiznal: Se Šimáněm se neshodneme, o Uhrina ale nešlo

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ KOMPLETNÍ PROHLÁŠENÍ | Oba vlastníci chtěli mít se Slavií úspěch, ale nedokázali se shodnout, jakým způsobem ho dosáhnout. Právě tyto rozpory stojí podle zástupce majoritního čínského majitele CEFC Jaroslava Tvrdíka za tím, že se Jiří Šimáně, kterému patří zbývající čtyřicetiprocentní podíl, rozhodl včera rezignovat na funkci předsedy představenstva.



V prohlášení na oficiálních stránkách klubu Tvrdík potvrdil, že příčinou tohoto kroku nebyly rozdílné názory na osobu trenéra Dušana Uhrina , jak se soudilo na základě některých jeho vyjádření na Twitteru. „Jiří Šimáně má pravdu, nejedná se jen o diskuzi nad obsazením sportovního úseku. Oba akcionáři mají jiné představy o budoucnosti klubu,“ prohlásil Tvrdík.

Právě v otázce Uhrina se situace nejvíc vyhrotila. Šimáně už dnes dříve odmítl, že by šlo o jeden z hlavních důvodů, proč se rozhodl skončit v čele Slavie. „Absolutně to odmítám a požádal jsem Jaroslava Tvrdíka o jasné dementi v tomto směru,“ poslal Šimáně SMS zprávu deníku Sport.

Z Tvrdíkova prohlášení se dá vyčíst, že cesta Slavie vzhůru na vrchol pod čínským vedením by měla být razantnější než varianta, kterou prosazoval Šimáně. „Neshodujeme se bohužel v cestě, jak těchto cílů dosáhnout. CEFC má vyšší ambice při doplnění klubu, nesouhlasila s odprodejem klíčových hráčů a chce dále investovat do provozu klubu a do jeho rozvoje včetně zcelení klubu a stadionu,“ prohlásil Tvrdík.

Šimáněho postavení bylo za této situace obtížné, což uznává i Tvrdík. „Chápu pana Jiřího Šimáně, že za této situace nechtěl nést v pozici minoritního akcionáře odpovědnost za klub v pozici předsedy představenstva.“

Tvrdíkovou prioritou je nyní snaha zasednout se Šimáněm k jednacímu stolu. „Jsme plně připraveni a ochotni hledat všechna myslitelná východiska dohody mezi akcionáři v zájmu klubu. Od úterní rezignace usilujeme o společné jednání a věříme ve shodu obou stran najít řešení pro budoucnost klubu tak rychle, jako jsme byli schopni domluvit se v září loňského roku na jeho záchraně,“ uvedl Tvrdík.

Celé prohlášení majoritního vlastníka k situaci v SK Slavia Praha

Jiří Šimáně rád vzpomíná na zahájení naší spolupráce při záchraně fotbalového klubu SK Slavia Praha. V pozitivní atmosféře úspěšného uzavření akvizice téměř padesáti procent leteckého přepravce Travel Service jsme oba dva velmi rychle našli shodu na společné srdeční záležitosti - záchraně nejstaršího fotbalového klubu v České republice.

První obchod jsme definitivně dokončili za přítomnosti nás obou minulou středu odpoledne na půdě Komerční banky úhradou částky převyšující osm set milionů korun a převzetím akcií leteckého přepravce. Zde jsme se také domluvili právě na tom, že se společně sejdeme dnes, v úterý 5. dubna 2016, k diskuzi nad strategickým směřováním Slavia Praha.

Jiří Šimáně má pravdu, nejedná se jen o diskuzi nad obsazením sportovního úseku. Oba akcionáři mají jiné představy o budoucnosti klubu. Nikoliv v tom, že to má být klub úspěšný, navazující na to nejlepší ze své historie, klub hrající o nejvyšší příčky české ligy a s ambicí pravidelně se účastnit mezinárodních pohárů.

Neshodujeme se bohužel v cestě, jak těchto cílů dosáhnout. CEFC má vyšší ambice při doplnění klubu, nesouhlasila s odprodejem klíčových hráčů a chce dále investovat do provozu klubu a do jeho rozvoje včetně zcelení klubu a stadionu. Je pak legitimní, jestliže jste majoritním akcionářem a financujete naprostou většinu provozu klubu, že chcete mít také adekvátní možnost uplatnit svůj pohled na zásadní rozhodnutí ve strategii klubu.

Chápu pana Jiřího Šimáně, že za této situace nechtěl nést v pozici minoritního akcionáře odpovědnost za klub v pozici předsedy představenstva. Chtěl bych mu hluboce poděkovat za to, že jsme s ním měli možnost podílet se na záchraně fotbalového klenotu, kterým SK Slavia Praha pro český fotbal bezesporu je. Zaslouží hluboký respekt a úctu každého slávistického fanouška.

Jsme však také přesvědčeni, že diskuze o budoucnosti klubu patří akcionářům za jednacím stolem nebo v orgánech obou společností a v tomto kontextu způsob a forma rezignace předsedy představenstva těsně před vrcholem jarní části ligy klubu neprospěla.

Jsme plně připraveni a ochotni hledat všechna myslitelná východiska dohody mezi akcionáři v zájmu klubu. Od úterní rezignace usilujeme o společné jednání a věříme ve shodu obou stran najít řešení pro budoucnost klubu tak rychle, jako jsme byli schopni domluvit se v září loňského roku na jeho záchraně.

Jaroslav Tvrdík

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud