Tomáš Podvín
9. dubna 2016 • 20:20

Uhrina štvaly tyče i marodka: Máme tu epidemii, pořád někdo chybí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v jarní části Synot ligy nebrala pražská Slavia na svém stadionu tři body. V Edenu sice proti Jablonci (0:0) nastřelila hned třikrát tyč, ale gól dát nedokázala.



„Nejsem spokojený, protože jsme remizovali. Hráli jsme dobře, ale měli jsme z těch šancí skórovat,“ mrzelo po utkání trenéra Slavie Dušana Uhrina. Zkušený kouč si také postěžoval na velké zdravotní problémy, se kterými se jeho mužstvo už delší dobu potýká.

Slavia hlavně ve druhém poločase Jablonec hodně tlačila, třikrát trefila brankovou konstrukci, několikrát ji vychytal hostující brankář Michal Bárta. „V první půli jsme drželi míč, ale nebyli aktivní. To se ve druhé zlepšilo, byli jsme mnohem nebezpečnější,“ chválil své svěřence trenér Uhrin.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jablonec 0:0
Video se připravuje ...

„Musím hráče pochválit, protože ze sebe vydali maximum. Hráli jsme proti výbornému soupeři a ve druhém poločase jsme mu nedali sebemenší šanci, aby nás ohrozil. Takhle bych si to představoval. Ale ne výsledek, s remízou 0:0 určitě spokojený nejsem,“ hodnotil kouč „sešívaných“.

Kromě ztráty dvou bodů Uhrina po zápase hodně trápila slávistická marodka. „Nechci se na to vymlouvat, ale nám neustále někdo chybí. Celou dobu nás provází epidemie, hráči mají chřipky, horečky a další nemoci,“ stěžoval si zkušený trenér.

Slavia - Jablonec: A zase Mihalík – trefil tyč
Video se připravuje ...

„Jednou nám chybí tři hráči, pak čtyři hráči, pak zase někdo. To mužstvo nemůžete sehrát. Navíc ti hráči, kteří se vrátí po nemoci, nemají v nohou tréninky. To vidím jako důvod, proč nám hra občas skřípe. Podívejte se na Spartu, chyběli jí tři hráči a prohrála na Slovácku,“ dodal.

Hodně Uhrina mrzela například absence nejlepšího střelce Milana Škody, který nemohl být ani na lavičce v roli žolíka. „Nevím, jestli by tam ten gól dokázal dotlačit, ale určitě nám chyběl,“ řekl kouč.

Slavia - Jablonec: Mešanovič zazdil šanci – trefil Bártu
Video se připravuje ...

Ztráta s Jabloncem určitě není klíčová

Boj o evropské poháry ale Uhrin nevzdává. „Ztráta s Jabloncem ještě určitě není klíčová, do konce zbývá šest zápasů. Liberec nám odskočil, ale my se musíme soustředit na sebe a zkusíme to,“ prohlásil.

„Začali jsme tu něco tvořit a nefunguje to tak, že mávneme kouzelným proutkem a všechno najednou pojede. Vše má svůj vývoj. Dnes jste mohli vidět, že jsme do hráčů vštípili nějakou taktiku, dokázali jsme držet míč. Když je tým zdravý, je to dobré,“ pochvaloval si.

Slavia - Jablonec: Bárta zachránil Jablonec, vyškrábl Hušbauerovu dělovku
Video se připravuje ...

Celý týden navíc Slavii provázely změny ve vedení, protože dosavadní předseda představenstva Jiří Šimáně na tuto funkci rezignoval a novým šéfem Slavie se stal zástupce čínských majitelů Jaroslav Tvrdík.

Majitelé Slavie navíc před utkáním s Jabloncem navštívili domácí kabinu. „Řekli nám, že se věci nemění, jede se dál. Hráčům pak popřáli hodně štěstí,“ prozradil Uhrin.

Slavia - Jablonec: Mešanovič nebezpečně vystřelil, předtím ale strčil do Kysely
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Bárta riskoval, míč mu málem sebral presující Hušbauer
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Karavajevovu bombu vyškrábl Pavlenka na roh
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Bořil se prokličkoval před bránu a trefil tyč
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Mihalík minul šibenici slávistické brány
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Mihálikovu šanci zlikvidoval Pavlenka
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Frydrych z úhlu pořádně protáhl Bártu
Video se připravuje ...
Slavia - Jablonec: Hušbauer pálil těsně nad bránu
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Barákův centr minul Mešanovič jen o chlup
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: S Mihalíkovou střelou měl Bárta problémy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud