11. dubna 2016 • 04:35

Co prošlo Plzni? Nejen ruka před gólem, ale i kopanec a zdržování

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňské vítězství ve Zlíně doprovázelo několik kontroverzních verdiktů sudíchPlzeňské vítězství ve Zlíně doprovázelo několik kontroverzních verdiktů sudíchFOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci nevěřícně kroutili hlavami, když rozhodčí uznali fotbalistům Plzni gól ve Zlíně, ačkoliv mu předcházela ruka Milana Petržely. Sobotní zápas, který skončil výhrou ligového lídra 2:1, nabídl mnohem víc kontroverzních momentů. Podívejte se na výběr těch nejvýraznějších s komentářem deníku Sport.

  • Petrželovo filmování (25. minuta)

    Zlín - Plzeň: Petrželův skok plavmo – pokus o penaltu
    Video se připravuje ...

    Plzeňský záložník si na hranici šestnáctky prohodil balon mezi dvěma bránícími hráči, ucítil dotek Róberta Matějova a švihl sebou o zem. Filmování, bezpochyby. Na žlutou? Nikoli jednoznačně. Výklad pravidel říká, že napomenutí přichází ve chvíli, kdy hráč spadne zcela bezdůvodně. Zde k tomu byl, byť velmi jemně, postrčen.

  • Hubníkův faul (26. minuta)

    Zlín - Plzeň: Hubník podrážkou napřed zajel do Koreše
    Video se připravuje ...

    Roman Hubník si předkopl míč a pak ostrým skluzem, podrážkou napřed, zajel do Štěpána Koreše. Žlutá jistá, červená možná. Paták pískl, ovšem Poznarův předchozí a sporný faul na Hubníka, po němž nechával výhodu. Kartu Hubníkovi však dát i tak mohl a měl. Pro stopera by byla čtvrtou.

  • Limberského kopanec (49. minuta)

    Zlín - Plzeň: Limberský oplácel kopanec Vukadinovičovi
    Video se připravuje ...

    Zlínský Vukadin Vukadinovič v souboji šlápl na Davida Limberského , ten mu oplatil nenápadným kopancem do nohy a také se ohnal rukou. Nejspíš červená karta. Paták ukázal žlutou zlínskému hráči, Limberského úlet pominul. Pokud by ukázal plzeňskému bekovi žlutou, byla by čtvrtou.

  • Petrželův gól po ruce (59. minuta)

    Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
    Video se připravuje ...

    Nejtřaskavější okamžik, kde však hlavní vina míří za asistentem Radkem Kotíkem. Petržela si zřetelně, i když neúmyslně, pomohl rukou v rozporu s pravidly, gól neměl platit. Paták měl událost skrytou za bránícím Matějovem, což ho částečně omlouvá. Kotík, pokud hlavnímu nic nesignalizoval, zcela selhal.

  • Kovaříkovo zdržování (90 1. minuta)

    Zlín - Plzeň: Kovařík v závěru zdržoval. Zakopl balón
    Video se připravuje ...

    Jan Kovařík v nastaveném čase po odpískaném faulu ve prospěch Zlína zakopl balon. Žlutou kartu nedostal. Pokud by se tak stalo, byla by čtvrtou a v příštím kole by stál.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud