13. dubna 2016 • 09:41

Pelta naznačil změny u sudích: Přichází pravá chvíle to zvrátit

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta víc než naznačil, že příští komise rozhodčích bude vypadat docela jinak, a to počínaje jejím šéfem. Proměnit se podle něho může i listina sudích. Prohlásil to v souvislosti s kontroverzním vedením sobotního ligového utkání Zlín–Plzeň (1:2) v režii arbitra Michala Patáka.



„Nechci hodnotit přímo zápas a zasahovat do práce komise. Ale musím říct, že v dané situaci, kdy Zlín nemá k panu Patákovi nejlepší vztah, to samozřejmě nebyla šťastná nominace. Každý si svou budoucnost do konce sezony píše sám,“ řekl.

Pelta chce proto výrazně mluvit do složení komise příští. „Je to pro mě důležitá věc, chci mít zásadní slovo. Zvlášť v Česku je tato pozice významná. Půjdu na výkonný výbor s personální otázkou. Lze očekávat změny v čele komise i v jejím složení. A také na listinách rozhodčích pro první a druhou ligu.“

Zmiňuje i osobní rozměr. „Hodně o tom přemýšlím, protože i v zápasech, kde nehraje Jablonec, se po kontroverzi řve Pelta ven. Nechci, aby mě někdo litoval, sám jsem si tuhle práci vybral, ale potom, co dělám pro český fotbal, si tohle snad nezasloužím. Přichází ta pravá chvíle, abychom to dokázali zvrátit a zahájili novou cestu.“

Kdo tedy může být příštím vládcem nad sudími? „Moje preference je, aby to byl někdo s rozhodcovskou zkušeností,“ prozradil Pelta.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Paták poškodil Zlín, Nenadál okradl Bohemians
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud