16. dubna 2016 • 19:48

CELÝ SESTŘIH: Teplice vedly, ale Zlín dvěma góly vydřel bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic v 25. kole první ligy prodloužili výsledkovou mizérii a potřetí za sebou nevyhráli, když remizovali se Zlínem 2:2. Výhru přitom měli na dosah, protože po vlastní brance Jugase a gólu Vondráška vedli 2:0, hosté ale po přestávce zásluhou Koreše s Vukadinovičem vyrovnali. Oba celky tak zůstávají dál ohrožené sestupem.



Zlín je letos pro ostatní prvoligové celky oblíbeným hostem, protože oproti zápasům doma je co do bodového zisku doslova poloviční. Jenže Teplické mohly statistiky strašit ještě víc: jediná výhra z posledních sedmi zápasů a poslední tři bez vstřeleného gólu.

Zřejmě i proto jejich trenér David Vavruška tentokrát hodně zamíchal se sestavou. Z juniorky si přímo do základu vytáhl Chukwumu i Vondráška, vyřazeného kvůli osobním neshodám. A z lavičky zvedl poprvé po půl roce brankáře Grigara, který si právě v podzimním zápase ve Zlíně vykloubil rameno.

Takový efekt změn ale zřejmě ani Tepličtí nečekali. Během prvních tří minut se dostali ke třem rohům a i když z nich gól ještě nepadl, stačila už jen další minuta náporu. Hora odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam si pro míč šel brankář Dostál, jenže stoper Jugas mu neuhnul a hrudí si vyboxovaný míč srazil do branky.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Zlín 2:2. Domácí ztratili dvoubrankové vedení
Video se připravuje ...

Zlín sice postupem času začal hrát nepříjemný fotbal s důrazným presinkem, do větších šancí se ale nedostával. A co hůř: jeho nejlepší střelec Tomáš Poznar v 18. minutě zamířil pomalou a trochu kulhavou chůzí ze hřiště.

Aktivnější byly i dál Teplice a ještě před poločasem vedení zvýšily. Hora poslal z pravé strany další ostrý centr, do nějž se akrobaticky položil Tomáš Vondrášek a jeho rána z voleje zapadla přesně k tyči.

Domácí po přestávce příliš propadli snaze útočit a vymstilo se jim to. Zlín získal napravo od vlastního vápna míč, následoval dlouhý křížný centr a Koreš utíkal od půlky úplně sám. Vybíhajícího Grigara obstřelil a Zlín byl zpátky ve hře.

Tepličtí se navíc nezatáhli do defenzivy a o dvacet minut později se brejková situace opakovala. Po centru Pazdery se prosadil Vukadinovič. Severočeši se vzpamatovávali dlouho a až v závěru se dostali zpět do tlaku, ten už byl ale jen křečovitý.

Teplice - Zlín: Vukadinovič vyrovnává na 2:2
Video se připravuje ...

Zlín se tak dočkal teprve druhého bodu v jarní části sezony a od sestupového pásma ho dělí pět kole před koncem pět bodů. Teplice jsou na tom o bod lépe.

Teplice - Zlín 2:2 (2:0)
Branky: 5. vlastní Jugas, 33. Vondrášek - 50. Koreš, 68. Vukadinovič. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka - Jech, Franěk. ŽK: Kodeš, Jeřábek, Lüftner - Janíček, Koreš. Diváci: 2688.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Kodeš, Soungole (76. Ljevakovič) - Vondrášek (82. Nivaldo), Vachoušek, Fillo - Chukwuma (57. Potočný). Trenér: Vavruška.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič (84. Malý), Holík, Janíček, Motal (79. Fantiš), Koreš - Poznar (18. Bartolomeu). Trenér: Páník.

Teplice - Zlín: Dostál předvedl skvělý zákrok proti hlavičce Jeřábka
Video se připravuje ...

Teplice - Zlín: Teplická obrana zaspala, Koreš snižuje na 2:1
Video se připravuje ...

Teplice - Zlín: Vondrášek pěknou střelou zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Teplice - Zlín: Poznar musí střídat, do hry jde Bartolomeu
Video se připravuje ...

Teplice - Zlín: Jugas srazil balon za vlastního brankáře, Teplice vedou 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud