20. dubna 2016 • 23:47

Duklu rozčílila penalta! Mareš zuřil na hřišti, Kozel řešil pravidla

Autor: pod, sh, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zápase byli pořádně rozčílení. Fotbalisty Dukly hodně naštval závěr zápasu dohrávaného utkání 19. kola Synot ligy se Spartou. Hosté totiž rozhodli z penalty, která vyvolala obrovské emoce. Dlouho nebylo jasné, za co ji totiž sudí odpískal. „Hráči mi řekli, že jim rozhodčí tvrdil, že odpískal penaltu za faul brankáře Rady na Lafatu,“ osvětlil situaci trenér Dukly Luboš Kozel. A to je problém.



Takový závěr se jen tak nevidí. Záložník Sparty Petr Jiráček za nerozhodného stavu 1:1 hlavičkoval, ale brankář Filip Rada míč chytil. Jenže sparťanský útočník David Lafata ho nešetrně kopl, když už měl balon v držení. To Rada nenechal jen tak a soupeře plácl do čela. Lafata ochotně spadl.

Až poté hlavní sudí Tomáš Kocourek zapískal. Nařídil penaltu pro Spartu a navíc Radu vyloučil. „Jiráček tam před tou hlavičkou fauloval. A jak může rozhodčí odpískat penaltu, když to byl faul mimo pokutové území?“ divil se Kozel.

A skutečně, Lafata, kterého Rada fauloval, byl za brankovou čárou, což vyvolalo velké diskuze. Na jedné straně jsou totiž zastánci toho, že pokud proběhl kontakt mimo hrací plochu, měl se pískat nepřímý volný kop z malého pokutového území.

Druhý pohled ale zmiňuje pravidlo o tom, že záleží na postavení hráče, který fauloval. To by v tomto případě znamenalo, že sudí Tomáš Kocourek penaltu nařídit mohl.

Dukla - Sparta: Podívejte se na divoký závěr zápasu. Co spustilo melu?
Video se připravuje ...

Ještě před soubojem Rady s Lafatou zahrál každopádně domácí obránce rukou. Kdyby rozhodčí Kocourek odpískal penaltu za tento prohřešek, bylo by to bez debat. Jenže podle všeho se zdá, že tak tomu nebylo. Nepřímo to potvrzuje i zápis z utkání, v němž rozhodčí Kocourek napsal, že červenou kartu udělil v nepřerušené hře.

Zápis z utkání Dukla - Sparta: jak rozhodčí Kocourek popsal Radovo vyloučeníFoto is.fotbal.cz

„Nechci ale říct, že to byla chyba rozhodčího. Nechci to moc komentovat,“ odmítl další rozbory Kozel.

Podobně to viděl obránce Dukly Ondřej Vrzal, který musel po vyloučení Filipa Rady do branky. „Nechci se k tomu vyjadřovat. Filip už měl balon dávno v ruce, už bylo dávno odpískáno a on ho tam okopával jako brambory. Pak najednou změna a penalta. Nevím, co se stalo, jestli mu autový rozhodčí něco řekl. Hlavní pískal a ukazoval odkop od brány,“ tvrdil.

To záložník Jakub Mareš si bezprostředně po závěrečném hvizdu servítky nebral. Vydal se si celou situaci vysvětlit přímo s rozhodčími. A měl možná velké štěstí, že ho spoluhráči včas zastavili.

Dukla - Sparta: Rozzlobeného Mareše museli po zápase mírnit spoluhráči
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud