21. dubna 2016 • 16:58

Radu odmítli trestat! Za vyloučení se Spartou se vyhnul stopce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Filip Rada z Dukly nebude potrestán za vyloučení ve středeční dohrávce 19. ligového kola se Spartou (1:2). Komise rozhodčích označila červenou kartu, kterou mu udělil sudí Tomáš Kocourek, za chybu a disciplinární komise mu následně nezastavila činnost. Gólman Pražanů tak může v nadcházejícím kole nastoupit.



Rada byl vyloučen v hektickém závěru po strčení rukou do obličeje sparťana Davida Lafaty . Rozhodčí následně nařídil penaltu, přitom celé situaci předcházely hned tři neodpískané prohřešky letenského týmu.

Ovlivnění pro Spartu! Podívejte se, jak šéf sudích popisuje chyby na Dukle
Video se připravuje ...

"Jako komise se domníváme, že s ohledem na intenzitu měla být brankáři udělena pouze žlutá karta. Nebyla tam žádná intenzita ani úder, v podstatě klukovina, kdy hráče plácl do čela," řekl novinářům šéf komise rozhodčích Miroslav Tulinger. "Že se Lafata svalí, je jeho problém, to si musí zodpovědět on sám," dodal.

Také Dukla argumentovala v zápisu o utkání, že se Rada nedopustil hrubého nesportovního chování a zasloužil by si žlutou kartu. Na konec zápasu včetně proměněného pokutového kopu ho nazhradil obránce Ondřej Vrzal.

Co řekl Filip Rada o závěru utkání Dukla - Sparta?
„Chytil jsem míč na lajně a od Davida Lafaty přišly okamžitě tři či čtyři fauly na mě. Okopával mě jako brambory. V ten moment jsem slyšel písknutí a reagoval jsem na něj. Myslel jsem si, že rozhodčí píská faul na mě a budeme my kopat. Byl jsem trochu pokrčený a Lafatu jsem rukavicí trošku zasáhl, ale nebylo to nic zásadního, aby tak musel padnout.

Přiznávám, že v těch emocích jsem ho zasáhl, to ano, ale předcházela nejprve jeho čtyři kopnutí. Měl to být faul na mě. Kdybych neslyšel písknutí, tak bych to rozhodně neudělal, protože by byl balon ve hře. Byla to ode mě klukovina, to si teď moc dobře uvědomuju. Naše porážka hodně bolí, ani se mi nechce mluvit.

Máme jasné vítězství na talíři, zbývá do konce pár minut. Spartu jsme během celého zápasu do ničeho nepustili, do žádné velké šance, něco si vytvořila až ke konci. A nakonec jsme prohráli. Takže je to pro nás jednoznačně zklamání.“

Dukla - Sparta: Podívejte se na divoký závěr zápasu. Co spustilo melu?
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Rozzlobeného Mareše museli po zápase mírnit spoluhráči
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud